Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

Naci Görür, 7.0 ve üzerinde deprem beklenen illeri saydı!

Kahramanmaraş ve Hatay'daki yıkıcı depremler Türkiye'yi bir kez daha afet gerçeği ile karşı karşıya getirdi. Can kaybının 43 binin üzerinde olduğu yıkıcı depremlerde yüz binin üzerinde ise yaralı var. 

tv100'de gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depreminin gerçeği ile herkesi tekrardan uyandırdı. Görür, Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri açıkladı. 

"İSTANBUL DEPREMİ BEKLİYORUZ"

Çınarcık bölgesinde de deprem beklediklerini ifade eden Naci Görür, "Kırılma neredeyse kırılmayan yer duruyor. Kırılmayan yeri de kıracak. Özellikle İstanbul’da depremi bekliyoruz. Bunun nedenleri var. Bölge sismik bir boşluk. Bizim yaptığımız bütün araştırmalar Marmara’nın kırılma mecburiyetini gösteriyor. Adalar fayı ve Kumburgaz fayı ya beraber ya da ayrı ayrı kırılacak. Batı Tekirdağ fayının da 1912’de kırıldığını düşünüyoruz. Dolayısıyla İstanbul’da deprem olacak dememizin nedeni bilimsel gerçeklik" açıklamasında bulundu. 

"7,2 VE 7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM BEKLİYORUZ"

Türkiye’de en büyük deprem tehdidin İstanbul olduğunu kaydeden Naci Görür, "İstanbul’un haricinde Kahramanmaraş’ı sayıyorduk. Orası gitti. İki bence Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz.

Naci Görür, sözlerinin devamında İzmir bölgesindeki deprem riskine dikkat çekerek, İzmir Körfez de büyük bir fay var. İzmir fayı ciddi bir fay ve 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir. Nitekim, Körfez alanı 70 kilometre olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. O bölge zayıf zemin. İzmir bölgesinde yaklaşık 12-13 tane aktif fay var” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol