Öne Çıkanlar 2023 DEPREM Elazığ yerelhaber GEÇ KALIYORUZ

Bu haber kez okundu.

Okula Uyum İçin Ebeveynlere Tavsiyeler


HABER: SİBEL FERHAT

Yaz tatili sonrasında okula uyum sürecinde birtakım zorluklar yaşanması olağan bir durum olduğunu ve okula uyum sürecinde yaşanan zorlukların her çocukta farklı olabileceğini söyleyen uzmanlar “Bazı çocuklar yeni düzene kolay uyum sağlayıp zorlanmadan okul düzenine geçebilirken, bazıları okula uyum konusunda zorlanabilir. Bu sürecin normal olduğunu bilerek sabırla hareket etmek oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

Çocukların okula başlama döneminin hem heyecan verici hem de kaygı uyandırıcı olabileceğini belirten uzmanlar, bu süreci kolaylaştırmak için alınabilecek önlemler hakkında tavsiyelerde bulundular.


Çocuğun okula uyum sürecini yönlendiren davranışların önemine vurgu yapılan açıklamalarda Ebeveynlerin çocuklarını iyi tanımalarının, çocuğun duygu ve davranışlarını anlamalarına yardımcı olacağını ifade etti. Okula başlamadan önce, çocukla birlikte okulu gezmenin, çocuğun ihtiyaç duyabileceği mekanların yerlerini öğrenmesine yardımcı olacağını belirttiler.


Çocuğun okula başlamadan önce sınıf arkadaşlarıyla tanışmasının kaygılarını azaltabileceğine dikkat çeken uzmanlar, duygusal olarak çocuğun okula hazırlanması için hikaye kitaplarının kullanılmasını önerirken, ayrıca, çocuğun okul alışverişine katılmasını sağlamanın ve çocuğun istediği seçimi yapabilmesine izin vermenin olumlu duyguların oluşmasına yardımcı olacağına dikkat çekiyorlar. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol