Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

Özel Güne Özel Müze

İNANILMAZ İLGİ GÖRDÜK

Müzede fincanların sergilenmesi için vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bulut, “İnanılmaz bir ilgi gördük. Şöyle ki insanların mutlaka evlerinde takımı bozulmuş bir fincan takımı vardır. Çünkü zaman zaman birer ikişer kırılıyor. Biz o bozulan takımdan bir tanesine talibiz. Önemli olan burada eskiye yönelik, biraz daha eski, biraz daha tarihi andıran. Hani arkeolojik eserlere bakarız. Onların tarihine  o döneme geri döneriz. O dönemle ilgili bize bilgi verir. Şimdi bu kahve fincanlarına da baktığımız zaman Türkiye'nin yüz yıl içerisindeki gelişmesini gösterir. Fincanlar nereden nereye gelmiş? Kim basmış? Hangi fabrikada basılmış? Nerede basılmış? Yöresel özellikleri de farklı.” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ VE KÖYLERİNDEN FİNCAN GELİYOR

Vatandaşların şimdiye kadar görülmemiş, nadir görülen fincanlar getirdiklerini söyleyen Bulut, “Bize Elazığ ve köylerinden geliyor. Çok değişik. İnanılmaz fincanlar geliyor. Belki de bugüne kadar görmediğimiz fincanlar. Böyle bir müze Elazığ'a kazandırmak istiyoruz. Halkımızdan da desteklerini bekliyoruz. Bize bir fincan gönderdiklerinde mutlaka isimleriyle sergilenecektir.” ifadelerini kullandı.

KATKISI OLANLARA ÖZEL FİNCAN YAPTIRIYORUZ

Müzeye katkısı olanlara özel fincan yaptırdıklarını belirten Ahmet Bulut, “Elazığ'ın tarihine, kültürüne, sanatına, ekonomisine katkısı olan yüzyıl içerisinde öne çıkmış emek vermiş insanları da onur etmek için özel fincan yaptırıyoruz. Fincanların ön kısımlarında bu kişilerin resimleri olacak. Arkasında bir QR kodu olacak telefonunuzda tuttuğunuzda bu kişinin de tarihi ve geçmişiyle ilgili bilgiler alabileceksiniz.”

KATILIMCILARA ÖZEL GÜMÜŞ SİKKE

“Açılışta bizlere katkı sağlayanlara Cumhuriyet’in 100. Yılan özel Gümüş Sikke bastıracağız. Şu anda basım aşamasında. Umarım kısa sürede gelir. Onu da katkısı olanlara birer tane armağan edeceğiz. Biriktirsinler. İleride mutlaka kıymetli olacaktır.” dedi

2023 RAKAMINI GEÇECEĞİMİZİ ÖNGÖRÜYORUZ

Açılışa kadar toplanan fincan sayısında 2023 rakamını geçeceklerini kaydeden Bulut, “10 günlük bir tanıtım süreci geçirdik. Öyle aşırı bir tanıtım da yapmadık açıkçası. Ayın 9’dan sonra şehre de çıkacağız. Şehrin belirli noktalarına asacağız tanıtımlarımızı. Şu an 800 tane kahve fincanımız oldu ama bildiğim kadarıyla veya beni arayanları da katarsak 2023 rakamını geçeceğimiz görülüyor.” ifadelerini kullandı.

GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA DA MÜRACAAT ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bulut, Guinness Rekorlar Kitabı'na da müracaat etmeyi düşündüklerini belirterek, “Eğer bu rakamı geçersek de önümüzdeki dönemde Guinness Rekorlar Kitabı'na da müracaat etmeyi düşünüyoruz. Harput'ta 4. müze olacak. Belediye Başkanımızın açmış olduğu basın müzesi var. Kürsü başı müzesi var. Hamam müzede bitti bitiyor. İçerisinde çalışmalar devam ediyor.” dedi.

KÜLTÜREL VE SANATSAL ANLAMDA ÇOK DERİN İZLERİ VAR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ise, ETUDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulut’un Elazığ’da kültürel ve sanatsal anlamda çok derin izleri olduğunu söyleyerek, “Ahmet Bulut Müdürüm Elazığ'da hakikaten kültürel ve sanatsal anlamda çok derin izleri olan değerli müdürüme hoş geldiniz diyorum. Müdürümüzün yapmış olduğu kültürel hizmetleri biliyoruz. Bazen yazımsal olarak, bazen televizyon programlarında. Çok öncesinde de Sayın Müdürümüzün ‘Sako Mahallesi’ isimli kitabıyla tanırız. Elazığ'ın en eski ve köklü mahallelerinden birini ölümsüzleştirdiğini biliyoruz.”dedi.

ELAZIĞ KÜLTÜR ŞEHRİ YAPMA YÖNÜNDE BİRÇOK PROJESİ VARDI

Yaptığı projeleri fincan müzesiyle taçlandırdığını söyleyen Koca, “Hem öğretmenliği döneminde, hem kültür müdürlüğü döneminde hakikaten Elazığ’ı kültür şehri yapma yönünde birçok projesi vardı. Onu da bu dönem Cumhuriyetin 100. yılında fincan müzesiyle taçlandırıyorlar. Türkiye'de ilk müze. Bunun hem ilk olması hem de Harput'a özel müze kurarak Harput'un müzeler beldesi olmasında önünü açtı.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

ETUDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulut’un her zaman yanında olduklarını, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri olarak her türlü desteği vereceklerini söyleyen Koca, “Bizler de kendilerine bu konuda hem tanıtım amaçlı hem de çevremize bildirerek katkılarımız olacaktır. Sayın Müdürüm Elazığ'da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Ve kendisinin de bahsettiği gibi Şahin Başkan'ın Harput'a verdiği öneme bir ivme kazandırma olarak bu müzeyi değerlendiriyoruz. Sayın hocama, Sayın Müdürüme girişimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol