Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

PALU’DA Kİ TARİHİ KÖPRÜ ALARM VERİYOR!

Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan tarihi 4. Murat köprüsü üzerinden ağır tonajlı araçların geçmesinden dolayı zarar görüyor.

AĞIR TONAJLI ARAÇLAR ZARAR VERİYOR

Murat nehri üzerinde bulunan ve bir zamanlar İpek Yolu güzergahında bulunduğundan dolayı eskiden "İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü" olarak bilinen tarihi yapı, yeterli trafik denetiminin yapılmamasından dolayı zarar görüyor. Belli bir tonajın altındaki araçların geçişine izin verilen köprüde, son zamanlarda gerek Palu kaymakamlığı gerekse de ilçe emniyeti tarafından yeterli trafik denetiminin yapılmamasından dolayı tahribatlar oluştu.

İLGİLİ KURUMLAR DENETİMİ ARTIRMALI

İlçede yaşayan vatandaşlar tarihi köprünün daha fazla zarar görmemesi için biran önce gerekli önlemlerin alınıp, köprünün bozulan kısımlarının onarılmasını istediler. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Türkiye'nin en görkemli 13 köprüsü' arasında gösterilen tarihi köprüde yeterli trafik denetiminin yapılmamasına tepki gösteren ilçe halkı, bölgede bulunan tarihi eserlerin korunmasında ilgili kurumların üzerine düşen görevlerini yerine getirmelerini istediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol