Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

“Pertek Köprüsü 7 Seneyi Bulur”

 HABER : GÜLÇİN TURGUT

PERTEK KÖPRÜSÜ MUAMMASI MANŞETİYLE YAYINLAMIŞTIK

Geçtiğimiz aylarda, AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Pertek Köprüsü Projesi’nin yılsonu itibariyle ihalesine çıkılacağını açıklarken, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ise çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.  Milletvekili Işıkver, projenin ihale safhasına gelmesinin yeni bir gelişme olmadığını, geçmiş dönem AK Parti Milletvekillerinin gayretleriyle gelindiğini söylemişti. 10 Eylül 2023 tarihinde gazetemizde ve haber sitelerimizde ‘Pertek Köprüsü Muamması’ manşetiyle yayınlamıştık.

MİLLETVEKİLİ NAZIRLI’DAN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti Elazığ Milletvekili  Mahmut Rıdvan Nazırlı katıldığı televizyon programında Pertek Köprüsü ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kanal 23 Televizyonu’nda Elif Doğan’ın sunduğu “Gündem Özel” programına Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile katıldıkları programda Pertek Köprüsü’nde gelinen son aşama ile ilgili konuşan Ak Parti Elazığ Milletvekili  Mahmut Rıdvan Nazırlı, Pertek Köprüsü konusunda  MHP Milletvekili Semih Işıkver’in doğru söylediğini açıkladı.

3 - 4 SENE SÜRECEK BİR PROJE ÇİZİLECEK

 Pertek Köprüsü çalışmalarının uzun vadeli bir iş olduğunu söyleyen Milletvekili Nazırlı, “Pertek Köprüsü ile ilgili biz bir açıklama yaptık. Pertek Köprüsü meselesi uzun vadeli bir konu, kısa vadede netice alabileceğimiz bir konu değil ama önemli bir şeyi en azından aşmış olduk. Bakan bey proje ihalesinin yapılacağı konusunda bize bir müjde verdi ve bizde bunu paylaştık. Bu ne demek 3 - 4 sene sürecek bir proje çizilecek.”dedi.

İŞİN TAMAMLANMASI 6 -7 SENEYİ BULACAKTIR

Proje onaylandıktan sonra projenin asıl ihalesinin yapılacağını kaydeden Milletvekili Nazırlı, köprünün yapımının bitmesinin 6-7 yıl süreceğini belirleterek, “Geçtiğimiz günlerde Semih Bey ifade etmişti. Kendisi de doğru söylüyor. Evet, kısa vadede sonuç alamayız en azından bununla ilgili yola koyulmuş olduk. Bizim bu dönemimizde yetişir mi? Zor görünüyor ama proje tarafının bu işini bitirmiş oluruz. İhalesi yapılır ondan sonra da yapım süreci ama çok maliyetli bir proje 60 km’lik bir mesafeyi 5 dakikaya düşürecek tamamen. Orada bir yoğunluk var. Yaz aylarında uzun bekleme süreleri oluyor. Depremler vs. bazı konularda yatırımlar konusunda biz hükümeti çok zorluyor. Ama 12- 13 milyarlık bugünün parasıyla bir yatırım. Öyle umut ediyorum ki işin tamamlanması 6 -7 seneyi bulacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol