Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

REKOR BAŞVURU

14 Mayıs Genel Seçimlerinde 11’i kadın 72 kişinin müracaat ettiği  AK Parti’de başvuruların bitmesiyle birlikte milletvekilliği aday belirleme takvimi başlayacak.

ADAY ADAYLARI İÇİN

KRİTİK SÜREÇ BAŞLADI

Aday adayı başvuru süreci tamamlanan Ak Parti’de  ‘rekor’ başvuru yaşandı. Teşkilat temayül yoklamasının ardından aday adayları MYK ve MKYK üyelerinden oluşan alt komisyonlar tarafından değerlendirilecek. AK Parti Genel Merkezi ile il başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü ( bugün)  teşkilat temayül yoklaması yapılacak.

76 BAŞVURUNUN  72'Sİ KABUL EDİLDİ

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak. Bu komisyonların değerlendirmeleri sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı üst komisyonda nihai karar verilecek. AK Parti Elazığ SKM Başkanı Semih Tekmen hem e-temayül kapsamında hem de partilerine yapılan Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurularına ilişkin açıklamada, “e- temayül aday listesinin belirlenmesinde tek kriter değil. 76 Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurularının 72'si kabul edildi.  2018 Genel Seçimlerinde de 75 başvuru olmuştu ” diyerek partilerine gösterilen teveccühe teşekkür etti.” dedi

BAŞKAN  TEKMEN’ DEN E- TEMAYÜL

YOKLAMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA

AK Parti SKM Başkanı Semih Tekmen AK Parti Elazığ İl Başkanlığında bir açıklama gerçekleştirdi. Başkan Tekmen; hem partilerine yapılan Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurularına ilişkin hem de e- temayül yoklamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

62 KİŞİNİN İLK TERCİHİ ELAZIĞ

Başvuranların 4‘nün genç, 11’nin kadın ve gerisini erkek adaylardan oluştuğunu belirten Başkan Tekmen 10 kişinin ise   ikinci tercihlerinin Elazığ olduğunu kaydederek, “2018 Genel Seçimlerinde  75 Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu almıştık.  Bu kez 76 başvuru aldık ama 4 adayın evrakları eksik olduğu için ve bu evrakları da tamamlayamadıkları için başvuru sayısı 72 oldu. Başvuru yapanların 4 ‘ü genç, 11’i ise kadın ve gerisini erkek adaylar oluşturdu.  62 kişinin ilk tercih ettiği şehir Elazığ iken geriye kalan 10 kişinin ikinci tercih ettiği şehir Elazığ oldu” dedi.

9 NİSAN’DA ADAY LİSTEMİZ AÇIKLANACAKTIR

9 Nisan 2023 tarihinde kesin Aday listelerinin açıklanacağını dile getiren Başkan Tekmen; “9 Nisan tarihinde de kesin Aday listemiz inşallah açıklanacaktır” diyen ve sözlerini sürdüren Başkan Tekmen; “25 Mart cumartesi saat 10.00 ile 16 00 arası e-temayül yoklaması olacak. Gerçekleşecek e-temayülü takip etmek isteyen kişiler; Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonunda çalışmalara bakabilecek. Ama temayül yoklaması tek kriter değil. Temayül yoklamasında iyi bir oyu alan bir aday adayı aday listesinde yer almayabilir. Aday listeleri hazırlanırken sokağın nabzı tutuluyor, partimizin kriterleri ve Cumhurbaşkanımızın da kararları söz konusu yani tek belirleyici temayül değil” dedi.

ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI

Depremden dolayı seçim propagandalarının sessizlik içermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tekmen; bütün adaylara çıktıkları yolda başarılar diledi ve hayırlı Ramanlar temennisinde de bulunarak sözlerini noktaladı.

BAŞVURU YAPAN 72 KİŞİ…

Partiden yapılan açıklamada, 28 dönem için başvuruda bulunan aday adaylarının isimleri şu şekilde: “Abdulkerim Yılmaz, Abdulvahap Yılmaz, Ahmet Yürük, Ali Barhturmuş, Ali Dursun Er, Anıl Beyza Vural, Arif Erol, Aydın Torgut, Ayetullah Karabulut, Ayhan Özer, Ayşegül Kahvecioğlu, Aziz Dinç, Cahit Kızar, Cemil Turgut, Cengiz Gülaç, Cihan Telo, Çetin Demirel, Ejder Açıkkapı, Erol Keleş, Ertuğrul Altun, Fatih Çelik, Ferhat Dağ, Fethi Kaya, Fethi Kılınç, Feyzi Akverdi, Feyzullah Aslan, Hakan Gözütok, Halise Çakmak, Hasan Gözütok, Hasan Kaya, Hasan Murat Öz, Hasan Uzun, Haydar Evliyaoğlu, Hülya Özdağ Özen, Hüseyin Karaboğa, İrfan Yurten, Kutbettin Demirdağ, Mehmet Karacadağ, Mehmet Süleyman Selmanoğlu, Mehmet Şahin Duman, Mehmet Tügen, Mehtap Yıldırım, Muhammet Mehdi Akman, Muhammet Nedim Yumakgil, Muhammet Sefa Kömürhanlı, Murat Büyükçe, Mustafa Ünsal Karatepe, Mücahit Yanılmaz, Naci Demirpolat, Necla Kara, Neslihan Güneş, Orhan Altan Sezikli, Orhan Çelik, Ömer Erdem, Ömer Salih Ünlü, Ömer Serdar, Ramazan Erginöz, Resul Özdemir, Rüstem Kadri Septioğlu, Selahattin Özsoy, Selahattin Solmaz, Serkan Dolunay, Sermin Balık, Sevcan Aytaç, Şeyma Sezikli, Tahir Öztürk, Taner Er, Ümit Özpolat, Vahap Ergün, Yasemin Açık, Yavuz Akın, Zeynel Abidin Görür, Zülfü Demirbağ.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol