Öne Çıkanlar elazığhaber toki kentsel dönüşüm can kaybı  elazığ İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! ACILAR DİNDİRİLECEK

Bu haber kez okundu.

Şekere 11. Zam!

HABER: DİLEK YILDIRIM

Vatandaşların ana tüketim maddelerine üst üste gelen zamlara, şeker zammı da ekleniyor. Son 4 ay içinde 11. Kez zam yapılacak olan şekerle birlikte vatandaşlara zamları sorduk. Vatandaşlar ‘Ne tadımız kaldı ne tutumuz. Alıştık” dediler.

Türkşeker, kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaptı. Mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam yapan Türkşeker, böylelikle toptan şekerin fiyatı 25 TL'ye yükseltti. Kilogram fiyatı 25 TL'ye çıkıyor.

İNDİRİMLİ TARİFE 31 AĞUSTOS TARİHİNDE SONA ERİYOR

Daha sonra kampanyalı fiyat dahilinde indirimli şeker satışı yapan Türkşeker, uygulamanın 31 Ağustos'ta sona ereceğini açıkladı. Açıklamanın ardından ise Türkşeker, yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı.

1 EYLÜL’DEN İTİBAREN 27 LİRAYA YÜKSELECEK

Taleplerin kabul edilmesinin yanı sıra 1 Eylül'den itibaren toptan şekerin kilogram fiyatındaki indirimin sona ermesinin ardından bir zam daha gelecek. Şekerin fiyatı 1 Eylül itibariyle de 27 TL'ye yükseltilecek. Bu şekilde sadece 10 gün içerisinde yüzde 8 oranında bir zammın daha yapılacağı öngörülüyor.

SON 4 AYDA 11 ZAM

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılacak. Ayrıca, şekere son dört ayda yaklaşık yüzde 46 zam gelmiş oldu. Bir başka deyişle ise 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandında olan şekerin fiyatı Eylül başında 27 TL'ye çıkartılmış oluyor.

ELAZIĞLILAR ZAMLARDAN DERTLİ

Şeker ve diğer gıda ürünlerine yapılan zammı değerlendiren vatandaşlar zamlardan bir o kadar derli olmalarına rağmen yapılan zamlara alıştıklarını ifade ederek “Ne tadımız kaldı ne tuzumuz. Şekere zam demek şekerli yiyeceklere zam demek. Şekerli yiyecekleri zammı görenler peynire, zeytine zam yapacaklar.” dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol