Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

Selçuk Bayraktar: "Bu topraklarda misafir değiliz, ev sahibiyiz"

TEKNOFEST heyecanı 7. Kez başladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu.

Selçuk Bayraktar şu açıklamayı yaptı:

En iyisini biz yaparız diyenlerin projelerinin yükseldiği platform. Maalesef takoz koyanlarla, içeriden müdahale etmeye çalışanlarla mücadele ettik. Bu uçaklara sadece tam bağımsız Türkiye hayaliyle yanıp tutuşan o çocuklar dokunabilir. Dünya takdir ederken içeride köstebek olanlar var. Biz bu topraklarda misafir değil, ev sahibiyiz.

İçimize ateş düşüren bir deprem felaketi yaşadık. Her zorlukta olduğu gibi bu zorluğu da birlik, beraberliğimizi güçlendirerek atlatacağımızı biliyorduk. Bu yüzden ilk andan itibaren birbirimize sarılıp kenetlendik, seferber olduk. T3 Vakfı ve Teknofest gönüllüsü genç kardeşlerimle birçok kez bölgede bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz.

Teknofest dünden bugüne zihinlerde başlayan sessiz devrimin adı oldu. Sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2018'de yola çıkarken 20 bin kardeşimiz yarışmalara başvurmuştu. 2023'te başvuran sayısı 1 milyonu aştı.

Bizim hikayemiz üzerinden anlatmak istiyorum. Küçük bir ekiple ülkemizin ilk milli güdümlü İHA ile yola çıktık, maket uçak denilecek boyuttaydı. Bayraktar TB2'yi geliştirdik. 6 tonluk Akıncı'yı ordumuza teslim ettik. KIZILELMA'yı uçurduk. Bu platformlar bizler için tarihe ve milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek adına iftihar meselesi oldu. Yaptığınız en büyük iş ne derseniz tek kelimeyle Teknofest derim. Bu meydanın tek bir hedefi var, o da ülkemizin dost ve kardeş coğrafyalarımızın tam bağımsız ve müreffeh yarınları için milli teknoloji hamlesi vizyonunu gerçekleştirmektir. Bu meydan Türkiye'nin istikbalini yabancı şirketlerde değil Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır.

Gerektiğinde milli teknoloji hamlesini Hz. Musa'nın annesinin bebeği nehre bırakması gibi küresel şer güçleri ve tuzaklarına karşı yerin göğün zamanın mekanın kaderin ve suyun akışının hakimine sonra da sizlere milletimize emanet etmeyi biliriz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol