Öne Çıkanlar Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yardım Kolisi Dağıttı Ayakta Yolcu Yasaklandı Bakan Yardımcısı Şuay Alpaya Yeni Görev duğurganlık salgın sonrası için steril hale getiriliyor

Bu haber kez okundu.

Sıcak Havalar Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Abdulsamet Çam, aşırı sıcağın ani tansiyon düşmesi, kalbe giden kan akımı dengesinin bozulmasıyla kalp krizlerinde artış ve beyin kanamasına yol açtığını kaydetti.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Özel Elazığ Hayat Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Abdulsamet Çam, gazetemize yaptığı açıklamada sıcaklığın ve nem oranının arttığı dönemlerin kalp ve damar hastalıklarının yanısıra beyinde birçok hastalığa yol açabildiğini, bunların başında da sıcak çarpması, beyin damar tıkanıklığı ve kanamasının geldiğini ifade etti.

SAĞLIĞINI BOZABİLİR

Sıcak havaların 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşları daha çok etkilediğini kaydeden Nöroloji Uzmanı Dr. Abdulsamet Çam, "Özellikle bizim yaşlı hastaların bu konuda çok dikkat etmesi gerekiyor. İsmi Eyyam-ı Bahur adı verilen sıcaklıklar yaşayacağımız söyleniyor. Bu sıcaklıkların daha çok bizim orta ve ileri yaş hasta grubunda diyabeti, hipertansiyon, kalp hastalığı, daha önce geçirmiş bir damar tıkanıklığı ya da beyin kanaması öyküsü var ise bununla beraber tansiyon şikâyetlerini daha çok tetikliyor." dedi

VÜCUTTA TERLEME ARTIYOR

Yazın ısının aniden artmasının vücudun dengesini bozarak hayati sonuçlara yol açabileceğini belirten Uzmanı Dr. Çam, "Bu sıcaklıklarla beraber vücutta terleme artıyor. Terleme arttığı dönemde sıvı kaybına bağlı olarak susuzluk baş gösteriyor. Damar içerisinde dolaşan kanın içindeki sıvı miktarı azaldıkça da hem damar tıkanıklığını hem de beyinde kanamalara yol açabilmekte. Bu damar tıkanıklıkları sadece beyinle ilişkili olmuyor kalbi de etkileyebilir ve bir kalp krizi riskiyle karşı karşıya kalabilir hastalar." diye konuştu.

BOL SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT

Yeterli sıvı almanın önemine işaret eden Nöroloji Uzmanı Dr. Çam,"Bu süreç zarfında özellikle ilaç kullananlar muhakkak düzenli bir şekilde kullanmalı. Bol sıvı tüketimine çok dikkat etmeli. Mümkün mertebe öğlen saatlerinde dışarıya çıkmamaları büyük önem arz ediyor. Belli bir yaşın üzerinde güneş çarpmaları daha sık görülebiliyor. Sadece bu yaşlı hasta grubu için geçerli değil tabii ki. Genç hasta grubu içinde geçerli. " ifadelerini kullandı.

BAŞ AĞRILARI BİZİM İÇİN KIRMIZI ALARM!

Sıcaklığın etkisiyle oluşan baş ağrıların dışında dışın da ki baş ağrılarına da dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Çam, "Baş ağrılarında belli başlı temel şeyler bizim için kırmızı alarmdır. Kırmızı bayraklar deriz daha doğrusu bunlara 60 yaşının üzerinde bir baş ağrısı ya da çocuklarda da aynı şekilde 5 yaşın altında baş ağrısı olması. Sürekli geçmeyen inatçı baş ağrılarının olması özellikle sabaha karşı uyandığımda bulantı kusmayla beraber eş gelen baş ağrısı şikâyetlerinin olması. Biz de kırmızı alarmdır. Böyle bir şikâyet varsa muhakkak bir hekime görünmeli." Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol