Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

SİVRİCE’DE 60 YILLIK SORUN TARTIŞILDI

MASSAD Bölgesi Sivrice ilçesinin sorunları ve çözümü için bir toplantı düzenleyerek 60 yıllık MASSAD Bölgesinden milletvekili seçilememesinin nedenleri tartışıldı.

Toplantıya Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, MASSAD Kurucu Başkanı Ahmet Gel, iş insanı Mehmet Karacadağ, eğitimci Mesut Aksan ve muhtarlar katıldı.

MASSAD Kurucu Başkanı Ahmet Gel konuşmasında “,Sivrice bugün tarihi günlerini yaşıyor. Çünkü Dicle’nin doğduğu ana yurttayız.11.yüzyılda Moğol baskısıyla Hazar dağına gelen, Hazar Baba’nın eteğindeki ana yurttayız. Tarihi kaynaklara göre ortak nitelendirdiğimiz Hz. Havva’nın ve Hz.Adem’in olduğu yerdeyiz. Değerli muhtarlarım bugün burada Sivrice ilçemizin sorunlarını tartışacağız. Burada sizin de bizlere sunduğunuz önerilerinizi değerlendireceğiz. Sizlerle birlikte çözüm yolları arayacağız. Sivrice’nin özellikle depremden sonra TOKİ’lerle ilgili ciddi sorunlar yaşadı. Bunun çözümü noktasından sizlerin seslerini duyurmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“MADDİ VE MANEVİ NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Yapılan toplantının amacından bahseden İş insanı Mehmet Karacadağ ise ,“Yıllardır süre gelen Maden, Alacakaya ve Sivrice bölgesinin kangren olmuş siyasi yarasına bir çözüm bulabilme adına, birlik beraberliğimizin yeşermesi ve mücadelenin başlangıç noktası olabilmek için bir yola çıktık. Değerli dostlarımız bize her zaman destek oldular. Bizi kırmayıp buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Birlik içinde olursak bu algıları kıracağız. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa arkasında durmaya hazırız. Halkın desteğiyle güzel bir noktaya geleceğiz" dedi.

“HER BÖLGE EŞİT ORANDA HİZMET ALMALI”

Eğitimci Mesut Aksan da hizmet konusunda bazı bölgelerin eksik kaldığını vurgulayarak,” İlimizde olan problemleri hepimiz görüyoruz. Problemlerin yanında yapılan güzel hizmetlerimiz de var. Bazı bölgelerimizde yapılan hizmette pozitif ayrımcılık söz konusudur. Bazı kısımlarda hizmetten eksik kalıyor. Bunu en iyi bilen kesimlerden biri de muhtarlarımızdır. Bir taraftan devleti temsil eden konumdayken bir taraftan da sivil toplum örgütü mensubu gibidir. Siyasetçilerle yakın temasta olup hizmet alıp almama konusunda ki eksikleri hissedebiliyorlar. Şöyle bir söze vurgu yapmak istiyorum. Elâzığ bir bütün ve biz istiyoruz ki bu bütünlük içerisinde her bölgemiz aynı oranda devletimizin vermiş olduğu hizmeti eşit oranda alsın” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol