Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

SOBA BİLE LÜKS OLDU

Elazığ’da Odun- Kömür satışı yapan esnaflar, kış ayları yaklaşırken doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların yanı sıra kömür ve oduna gelen zamlarında vatandaşları etkilediğini belirterek bu yıl zor bir kış mevsimi olacağını söylediler. Geçen seneye göre kömür ve odun fiyatlarının üç kat zamlandığını belirten esnaflar, talebin az olduğunu  ifade ettiler.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

SOBADAN ÖNCE CEPLERİ YAKACAK

Doğalgaza ve akaryakıta gelen zamların yanı sıra özellikle kırsal bölgede vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı odun ve kömüre de gelen zamlar esnaf ve vatandaşları kara kara düşündürüyor. 

Elazığ’da odun-kömür satışı yapan esnaflar kömür fiyatlarına ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundular.  Kömür fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, bu yıl yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çektiler.

ODUN-KÖMÜR ÜÇ KAT ARTTI

Geçen sene odunun ton fiyatı ortalama 2 bin 100 lirayken bu yıl 3 bin lira, İthal kömürün ise 8 bin liraya  kadar çıktığını belirttiler. Kömür ve odun fiyatlarının 3 kat artığını söyleyen esnaflar satışların durma noktasına geldiğini ifade ettiler.

TALEP ÇOK AZ

Odun- Kömür satışı yapan Nihat Ercan, Bir ton kömürün fiyatının 8 bin liraya kadar çıktığını kaydederek, “Kömür fiyatları geçen yıla  göre 3 kat zamlandı. Geçen sene 3 Bin TL’ye verdiğimiz kömürü bu yıl 8  bine veriyoruz. Talepte fiyattan dolayı bu yıl çok az.” dedi.

TONLA DEĞİL TORBAYLA

Daha önce tonla kömür alan vatandaşın, şimdi torba ile aldığını dile getiren Ercan, “Müşteri, bir ton alma niyetiyle geliyor, fiyatları görünce 1-2 torba alıp gidiyor. Odun da aynı şekil,  geçen sene 1200’e verdiğimiz odunu bu yıl 3 bine veriyoruz. Vatandaş fiyatları görünce almadan gidiyor, fiyatın düşmesini bekliyorlar.” diye konuştu.

ZARAR EDİYORUZ!

Gelirin, giderleri karışılamadığını belirten Ercan, “Kömür ve odunu bizlerde yüksek fiyattan alıyoruz. Giderler yüksek, mazot parası, çalışan işçilerin giderleri, nakliye giderlerimiz. Kazancımız giderleri karşılamıyor.” ifadeleri kullandı.

SATIŞLAR % 70 DÜŞTÜ

Ercan, Doğalgazın yaygınlaşması ile sektörlerin zaten zor durumda olduğunu, gelen zamlarla ise işlerin durma noktasına geldiği belirterek; “Doğalgaza geçtiğimizden

bugüne satışlarda günden güne azalışlar oluyor. Köylere satış yapmaktayız. Ancak köylere satışlarda geçen yıla göre alım % 70 düştü.  Satışlar durma noktasında. Satış yapamayınca bizlerde zor durumda kalıyoruz. Hepimiz etleniyoruz bu krizden.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol