Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

SORUNLARI ‘SERBEST KÜRSÜ’DE DİLLENDİRDİ

Kamu Denetleme Kurumu Başkanı Ombudsman Şeref Malkoç Başkanlığında son dönemlerin en verimli ve en anlamlı toplantısının gerçekleştirildiği etkinlikte şehir dinamikleri şehre dair sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Serbest Kürsüye çıkanlardan biri de Günışığı Köşe Yazarlarından Avukat Aziz Dinç idi. Dinç, su problemi çözülmeyen 4 ovadan, olmayan öğretmenevine, deprem konutlarının kullanışsız oluşundan devlet bütçelerin israf edilişine kadar birçok konuyu Serbest Kürsü’de dillendirdi.

HABER-DİLARA MENGÜNOĞUL

KAMU KAYNAKLAR VERİMLİ OLARAK KULLANILMAMAKTADIR

Kürsüdeki konuşmasına kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığından bahisle başlayan avukat Aziz Dinç, Oovaların susuz kalışıyla ilgili devam etti. Elazığ’da 4 Ovanın susuz kaldığını hatırlatan Dinç; "2017 yılında yapılan Uluova Sulama Projesinin yapılabilirliğinin bulunmadığı bakanlıkça kabul edildiğinden ötürü, 4 yıldır bu projeye  ödenekler verilmemektedir, bundan dolayı kamu kaynaklar verimli olarak kullanılmamaktadır." dedi.

HATUNKÖY VE ELMAPINAR PROJESİNE YARDIM BEKLİYORUZ

Konuşmasında Uluova'nın sulama konusunda Hatunköy ve Elmapınar projesinin ödenek yokluğundan dolayı işlemlerin yapılmadığını da aktaran Dinç; "Kamu kaynakları sağlıklı olarak kullanılmıyor eğer sağlıklı kullanılsaydı, sulama projesine ayrılması gereken ödenekler DSİ Bölge Müdürlüğü'nün, lojman ve hizmet binaları yapılmamalıydı bundan ötürü Hatunköy ve Elmapınar projesi konusun da yardım bekliyoruz" dedi.

ELAZIĞ'A UYGUN BİNALAR YAPILMADI

24 Ocak ta yaşanan depremin ardından, Devletin ve Milletin, Elazığ' a büyük yatırımlar ve imkanlar olarak seferber olduğuna da değinen Aziz Dinç, Elazığ'a yaklaşık 25 Bin konutun yapıldığını söyleyerek yapılan bu konutlarda ciddi sıkıntıların olduğunu, ifade etti. Bu sıkıntıların defaten dile getirildiğini de aktaran Dinç ne yazık ki; Elazığ'ın sosyal kültürel, yapısına uygun binalar inşa edilmedi dedi.

Dinç, şunları kaydetti: "Deprem konutlarının yer seçiminde ve konutların metre karesi dahil olmak üzere işçiliklerinde de ciddi sıkınılar yaşandı. Bu konutların Elazığ'a uygun olmayan binalar kanaatindeyim, örneğin, 75 metrekareye yapılan köy evlerinin yaşama zorluğunun yanı sıra bir çiftçinin değil hayvan beslemek, bir kazma ve küreğini bırakacak yeri dahi bulanmamaktadır, dolayısıyla yapılan evler tarım ve hayvancılığın yapılmasına engel olmaktadır."

ELAZIĞ'DA ÖĞRETMENLERE LAYIK BİR ÖĞRETMENEVİMİZ YOK

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yıllardır öğretmenevine tadilat ve ciddi kira ödemelerin yapıldığını söyleyen Av. Dinç, "Türkiye 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ne yazık ki Elazığ'da öğretmenlere layık bir öğretmenevimiz bulunmamakta, bu kiralama usulü ile temin edilen mekanın ihtiyaçları karşıladığını düşünmüyorum, burada bir kaynak israfı olduğunun kanaatindeyim." dedi.

DEPREM RİSKİ GÖZ ARDI EDİLDİ

Sözlerine deprem riskinin azalmadığını hatırlatarak devam eden Av. Aziz Dinç, Elazığ'ın Doğu Anadolu fay hattında olduğuna vurgu yaparak; deprem riskinin, en yüksek olduğu illerden birisi olduğuna dikkat çekti. 2000'li yıllardan itibaren, yatay mimari yerine dikey mimariye ilişkin düzenlemelerde deprem riskinin göz ardı edildiğini aktaran Dinç şunları kaydetti: Son olarak TUİK'in 2021 yılına ilişkin verilerinde Elazığ'ın 6136 sayılı yasa kapsamına giren suçlar ve yaralama olaylarında Elazığ'ın birinci sırada olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ruhsatsız silaha ilişkin, kabul edilen, seri yargılama usulünde uzlaşma anında 6 aylık ceza verilerek, ertelenmesi, silah taşımayı engellemediği gibi vatandaşı cesaretlendirmektedir. Bir hukukçu olarak infaz yasasında ki 6136 sayılı yasadaki hükümlerin,  tekrar gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol