Öne Çıkanlar Elazığ cumhurbaşkanı elazığhaber türkiyede deprem ELAZIĞIN İHRACAT ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Bu haber kez okundu.

“SOYGUNCULUK!”

Mustafapaşa Mahallesi 4. Etap TOKİ konutlarında gelişigüzel toplanan aidatlar ile 75 Metre kare evlerine gelen yüksek doğalgaz faturaları TOKİ sakinlerini canından bezdirdi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Günışığı ve Yeni ufuk  gazetesi olarak defalarca TOKİ de yaşanan sıkıntıları gündeme aldık ama gün geçmiyor ki sıkıntılara bir yenisi eklenmesin. Yemişlik, Çatalçeşme, Bizmişen derken bu kez de Mustafapaşa TOKİ sakinleri aylık aidat, 2+1 evlerine gelen yüksek doğalgaz faturalarına tepki gösterdi. Kimin neye göre belirlediği bilinmeyen ve gelişigüzel toplanan aidatlar ile yüksek faturalar site sakinlerini ayağa kaldırdı.

SİTE YÖNETİMLERİNE TEPKİLER DİNMİYOR

Kentin yeni yerleşim alanlarından olan TOKİ Konutlarındaki site yönetimlerine tepkiler dinmiyor. Gazetemiz aracığıyla yetkililere çağrıda bulunan depremzedeler, vatandaşın adeta kaderine terk edildiğini aktararak, yetkililerden de bu konuda yardımcı olmalarını ve Emlak Yönetimin, TOKİ  sakinlerini mağdur etmemesini istiyor.

OTURMADIĞI EVİNE 2000 TL’YE YAKIN DOĞALGAZ FATURASI

75 Metre kare evlerine yüksek doğal gaz faturası ödediklerini belirten TOKİ sakinlerinden Mustafa Arslan, “Kapısına kilit vurduğum 2 artı 1 evime  Bin 850 TL  doğalgaz faturası geldi. Yetkili yerlere gittim ama kimse ilgilenmedi. Her gittiğim yer başka bir yere yönlendirdi. Sorumlu kim? kimi muhatap alacağız bilmiyoruz. Sorumsuzluk var. Evim boş kimse yaşamıyor şuan. Neden bu kadar yüksek geliyor?  Soruyorum cevap alamıyorum.” dedi.

TİCARET YAPIYORLAR

Emlak Yönetiminin, TOKİ sakinlerini çileden çıkardığını ifade eden Arslan, “Site yönetiminden şikâyetçiyiz, bu adamlara kimse bir şey yapamıyor. Kimseye sesimizi duyamıyoruz. Senede iki defa aidatlara zam yapıyorlar. Kafalarına göre fiyat belirliyorlar. Ticaret yapıyorlar, yolsuzluk var. Sadece bunlar değil çok şey var, Bunlar millete kan kusturuyorlar. Emlak yönetimi şirket kurmuş para tahsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SORUNUYLA İLGİLENMİYORLAR

Siyasilerin de bu konularla ilgilenmediklerinden yakınan Arslan, “Milletvekilleri vatandaşın sorunuyla ilgilenmiyor. Milletin gözünü boyamak için atıp tutarlar. Biz bu kadar konut yaptık, bu kadar anahtar dağıttık diye. Hiçbir şeyden haberleri yok. Oturanlar zor durumda. Perişanız bize yardım etsinler.” diye konuştu.

ZAM YAPIP İKİ KATINA ÇIKARACAKLARMIŞ

“Özellikle içerisinde kimsenin yaşamadığı konutlara düzenlenen faturalarla ilgili siyasilerin bir çalışma yapması gerekir” diyen TOKİ sakinlerinden Mustafa Arslan, “Boş evlerin faturalarını, oturanlara yüklüyorlar. Ocak ayında yine zam yapıp iki katına çıkaracaklarmış. Benim de kurada adım çıkmadan 3 ay öncesinin parasını aldılar. Anahtar teslim parası aldılar. Mağduriyetimiz giderilsin. Duysunlar sesimizi.” dedi

“NORMALDİR DEDİLER"

Isınma giderlerinin yüksek fiyat olmasını tepki gösteren bir başka site sakinlerinden Aydın Emiroğlu, “Asgari ücretli çalışan, 3 çocuk babasıyım, kirada oturuyorum. Bu ay 2 bin 118 TL doğalgaz faturam geldi. Bu faturamı yetkililere dile getirdiğimde, yetkilerin bana vermiş olduğu cevap oturmuş olduğunuz ev merkezi sistemli olduğu için, faturanın bu rakam ile gelmesi normaldir dediler." dedi.

2 BİN 118 TL FATURA'NIN NERESİ DOĞAL

Yetkililerin faturanın bu rakamla gelmesini normal bulmalarına sitem eden Emiroğlu, "Yetkililerin bana vermiş olduğu cevaba şunu söylemek istiyorum, merkezi sistemli bir evde faturaların eşit ve adaletli gelmesi gerekmez mi? Bana gelen doğal gaz faturası 2 bin 118 TL faturanın neresi doğal, neresi adaletlidir. Komşularımın zilini tek tek çalıp, hepsine faturalarının ne kadar geldiğini sordum ve hepsine gelen fatura ödemelerinin rakamı kimine 500 TL kimine 600 TL fatura gelmiş.  Aynı binada merkezi sistem de bu rakamların neresi eşit." diye konuştu.

"ADALETLİ VE EŞİT DAVRANILMIYOR"

Merkezi sistem olmasına rağmen binada her eve gelen faturalarda uçurum fark olduğunu belirten Emiroğlu,  "Burada yetkililere sesleniyorum, kimse hakkımızı savunmuyor, bu bizlere yansıyan adaletsiz faturalara bir çözüm bulunsun, bugün bana gelen bu faturanın rakamı yarın daha da artacaktır.  Diyarbakır şebekesini, bu TOKİ evlerimize yetkili olarak görevlendirmişler bizleri soyuyorlar, yazık günah, yetkililerden rica ediyorum lütfen sesimizi duysunlar." dedi.

ADALETSİZLİKTİR VE SOYGUNCULUKTUR

CİMERE konu hakkında dilekçe gönderdiğini söyleyen Emiroğlu kendilerine geri dönüş yapmadıklarını ifade ederek, " CİMERE dilekçe gönderdim almış olduğum cevap ‘sizlere geri dönüş yapılacaktır’ cevabı oldu.  Halen beklemekteyim, bina yöneticisi ile görüştüm benim yapabileceğim bir şey yok dedi. Benim itiraz hakkım bile yok, ikinci bir faturamda bu düzelecek mi diyorum bana ‘biz bilmiyoruz’ diyorlar. Bu resmen adaletsizliktir ve soygunculuktur “diye konuştu.

OY İSTEMEYE NE YÜZLE GELECEKLER

Seslerini duyurmaya çalışan depremzedeler; “Sorumlu kim, kimi muhatap alacağız bilmiyoruz. Mustafapaşa Mahellesi’ne pansiyon, mülteci tarzı konutlar yaptılar. Koridordan iki kişi yan yana geçemiyor. O yetmiyor Site yönetimi bezdirdi bizi. Seçim zamanı sahaya çıkacaklar. Oy  isteyecekler ama şimdi neredeler. Fatura düzenlenmesini birilerinin açıklaması gerekir.” şeklinde konuştular.

.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol