Öne Çıkanlar işte son sayılar! nüfüs müdürlükleri Bizmişen TOKİ Konutlarında İncelemelerde Bulundu Türkiye Futbol Federasyonu PTTDEN 182. MÜŞTERİYE

Bu haber kez okundu.

Süper Kupa Finali Yurtdışında Oynanacağına Elazığ’da Oynansın…!

Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya gelecek. TFF Süper Kupa müsabakasının 2023-2024 sezonu devre arasında oynanacağı ifade edilmektedir.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin konu ile ilgili : "Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçını Türkiye'de değil yurt dışında oynatmak istiyoruz.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile ilk görüşmeyi yaptık. İngiltere olabilir, Katar olabilir.

Ön görüşmeleri yapıyoruz." Yapmış olduğu açıklamasına ilk tepki Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu’ndan geldi.

Devecioğlu “Türkiye’nin önemli iki büyük takımı olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali Türkiye’ye yakışacak tanıtım ve organizasyon ile yurtdışında değil Türkiye’de oynanmalıdır.

Türkiye'de düzenlenen spor etkinliklerinin yerel ekonomiye ve sporseverlere katkı sağlaması önemlidir.

Bu nedenle, Türkiye'deki önemli spor etkinliklerinin yurtdışında düzenlenmesi yerine ülke içinde gerçekleştirilmesi tercih edilmelidir.

Bu durum yerel ekonomiye destek sağlar, oteller, restoranlar, ulaşım ve diğer turistik işletmeler için büyük bir ekonomik fırsat sunar, yerel sporseverlerin katılımını artırır ve Türk sporunu daha fazla tanıtır.

Yurt içinde düzenlenen önemli spor etkinlikleri, ulusal kimliği güçlendirir ve yerel spor takımlarına olan bağlılığı artırır.

Bu final maçının yurtdışında oynatılması yerine, Yeni açılan Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanması Süper Kupanın tanıtımına ve Türk Futboluna daha fazla anlam katar”. Şeklinde ifadelere yer vererek Süper Kupa finalinin yurtdışında oynatılmasına tepki gösterdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol