Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Suriye'den Çöl Tozu Geliyor! Elazığ  dahil 6 ili bekleyen tehlike!

Hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde yurt genelinde yeniden artacak, mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Sıcaklıklarla birlikte çöl tozlarının da Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Meteoroloji kaynakları cuma gününe dikkat çekerek aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 6 il için uyarılarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, yaz aylarında Türkiye'de de etkili oldu. Oldukça kurak geçen mevsim ile birlikte ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşları bunaltırken, Eylül ayında da beklenen sağanaklar gelmedi. Uzmanlar ise sıcaklıkların yeniden yükseleceğini açıkladı.

Meteorolojik kaynaklarının aktardığı verilere göre Suriye üzerinden yurda giriş yapacak çöl tozunun ilk olarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, TunceliBingöl ve Malatya gibi illerimizde etkisini göstermesi bekleniyor.

Doğu Anadolu bölgesindeki illerimize yapılan uyarıda, vatandaşların evde balkon, cam, araç temizliği gibi aktivitelerden uzak durması gerektiği kaydedildi. Öte yandan uzmanlar su sıkıntısının yaşandığı bugünlerde çöl tozlarının yeniden balkonları kirleteceğine dikkat çekti.

KRİTİK UYARI GELDİ!

Çöl tozu doğu ve İç Anadolu bölgelerinde görülecek. Sınır şehirleri olan Antep ve Urfa başta olmak üzere, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar tedbirli olmalı. Ayrıca, cam, balkon ve araba temizliği yapılması önerilmiyor. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol