Öne Çıkanlar 2023 DEPREM Elazığ yerelhaber GEÇ KALIYORUZ

Bu haber kez okundu.

Sürücüler Dikkat!

ÖZEL- HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Elazığ’da oto tamir ustaları, tatile çıkacak vatandaşları araçların yazlık bakımlarını yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

BU KOTROLLERİ YAPMADAN YOLA ÇIKMAYIN!

9 gün ilan edilen Kurban Bayramı’nda araçları ile uzun yola çıkacak vatandaşlara oto tamirciler tarafından araçlarına mutlaka bakım yaptırması tavsiyesi geldi. Oto tamir ustaları uzun yol öncesinde araçların, lastikleri, yağ ve su seviyesi, aydınlatması ve sileceklerine dikkat edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

 TEDBİRLERİNİZİ ALIN

Tatile çıkacak vatandaşların mutlaka, araç bakımlarında yazlık lastiklerin yanı sıra fren, şanzıman, diferansiyel bakımları ve motor yağı ve akü kontrolü yapılarak radyatöre antifriz konulması gibi tedbirlerin alınması gerektiğini söylediler. 
HAYATİ  ÖNEM TAŞIYOR

Yazlık bakım yapılmayan araçla yola çıkılmaması gerektiğini vurgulayan oto tamirciler, Arızanın ertelenmesi durumunda ya da ihmal edildiği takdirde çok ağır hasarlara yol açabileceğine vurgu yaparak, araç bakımının hem güvenli bir yolculuk açısından hem de araçların arıza vermemeleri bakımından hayat önem taşıdığına dikkat çektiler.  Ayrıca eski, ömrünü tamamlamış lastiklerin de mutlaka değiştirilmesi gerektiğini bildirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol