Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler Türkiye türkiyede deprem

Bu haber kez okundu.

Tarihi Türbe Çöp İçinde Kaldı!

Elazığ’ın Palu İlçesinde bulunan ve il dışından da ziyaretçilerin geldiği Şeyh Mahmut Samini Türbesi çöplük alana döndü.

Elazığ’ın Palu İlçesi’nde ve ilçenin önemli ziyaret noktalarından biri olan Şeyh Mahmut Samini Türbesi’nin yanında bulunan mesire alanı, duyarsız vatandaşlar tarafından çöplük yuvasına çevrildi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serin ve yeşillik alanları tercih eden vatandaşlar, özellikle ilçede merkeze yakın bir konumda olan Mahmut Samini Türbesi'nin mesire alanını kullanıyor.

ÇÖP YIĞINLARINDAN NASİBİNİ ALMIŞ DURUMDA

İlçeye olan yakınlığı sebebiyle piknikçilerin en önemli uğrak yerlerinden biri olan Şeyh Mahmut Samini Türbesi yanındaki mesire alanı, çöp yığınlarından nasibini almış durumda. Çöp konteynırları olmasına rağmen pikniğe giden vatandaşlar, çöplerini gelişi güzel çevreye dağıtıyor. Duyarsız vatandaşların çöplerini gelişi güzel bırakması ve türbenin çöplük yuvasına dönüşmesi ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

MEDENİLEŞME SÜRECİNİ TAMAMLAYAMAMIŞIZ

Temizliğin imanın bir gereği olduğunu hatırlatan vatandaşlar; “Burası Şeyh Mahmut Samini Mezarlığı yanında yapılan Mesire alanının kirletilmiş hali. Oturaklar kırılmış, çöpler ortalıkta. Burada piknik yapıp bu şekilde kirletmek hangi ahlak ve anlayışın eseridir.  Hep yetkililerden birşeyler bekleyenler acaba biz medeniyetin neresindeyiz diye kendimizi sorguladık mı? Aslında temizlik bir medeniyetin ölçüsüdür. Bu manzaranın bize anlattığı ise biz daha medenileşme sürecini tamamlayamamışız.”

BELEDİYE DE BİR EL ATARSA ÇOK SEVİNİRİZ

“En azından yaptıkları pikniğin anlamı olsun diye bu pislikleri toplayıp o şekilde gitseler çok daha iyi olur.”diyen piknikçiler; “En azından bir dahaki gelişlerinde nasıl bıraktılarsa öyle bulmaları açısından… İnsanların bu şekilde burayı bırakmaları pek hoş değil. Belediye buraya bakıyor mu, bakmıyor mu bilmiyorum. Belediye de bir el atarsa çok seviniriz”

"ÇEVREMİZİDE TEMİZ TUTABİLSEK…!”

“Güzel memleketimizin insanları daha duyarlı olmalılar. Palu halkı olarak keşke evlerimizin içini temiz tutuğumuz kadar çevremizide temiz tutabilsek…!”

“Kaç tane Palulu gidiyor ki, Palulular yabancı oldu oralara hep dışarıdan gel ye iç pislet git neymiş Palu’yu turizme kazandırmışlar. Bu mu turizme kazandırmak? Yılda bir izine geliyorum çocukluğum ve gençliğimin geçtiği yerlerde oturacak yer bulamıyoruz. Eskiden böyle miydi, oraların bir maneviyatı vardı. Şimdi ise eğlence yerine dönmüş.”

HERKES KENDİ ÇÖPLERİNİ TOPLAMAYA ÖZEN

GÖSTERİRSE HİÇBİR SIKINTIMIZ OLMAYACAKTIR

“Burada sorumluluk sadece alandan sorumlu belediye yetkililerine düşmüyor. Sorumluluk vicdanen duyarlı her bireye düşüyor. Ne yazık ki insanlarımız bu bilinçle hareket etmedikleri için her şeyi birilerinin yapmasını bekliyor. Oysaki bir örnek vardır hani ‘herkes kendi kapısını süpürürse memleket tertemiz olur' diye. İşte herkes kendi çöplerini toplamaya özen gösterirse hiçbir sıkıntımız olmayacaktır. Bunları belediyeyi savunma amaçlı söylemiyoruz ama herkesin de elini vicdanına koyup ona göre hareket etmesi gerektiği kanısındayız”

EŞİMİZİ DOSTUMUZU GÖTÜRMEYE UTANIYORUZ

“Kendini bilen biri bunu yapmaz bizde gittiğimizde tuvaletlerin halî rezalet durumda çevre desen göründüğü gibi utanılacak bir durumda eşimizi dostumuzu götürmeye utanıyoruz.” gibi yorumlarda bulundular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol