Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

TAŞERONUN TAŞERONU MAĞDUR

31 Mart 2020 yılında yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı kapalı otopark  ve Cumhuriyet Meydanının ince işçiliğini yapan Taşeron Firma Amaç İnşaat Çalışanları maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptılar.

Projenin ince işçiliğini yapan Özsal Grubun Alt Yüklenici firması Amaç İnşaat Sahibi Adem Çetintaş iki aydır ödeme alamadıkları için mağdur olduklarını belirtti.

MUHATAP BULAMIYORUZ

6 ay boyunca 200 personelle canla başla çalıştıklarını ancak emeklerinin karşılığını alamadıkları için mağdur olduklarını ve bu mağduriyetlerini aktaracak muhatap bulamadıklarından dert yanan Çetintaş;  “Bütün Elazığ halkından bu yaptığımız eylemden dolayı özür dilerim. Biz Cumhuriyet Meydanı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ince işçiliklerini yapan firmayız. Ana firma Özsal Alt yüklenici firması olarak şehrimize güzel bir şeyler katmak için yaklaşık 200 personele yakın arkadaşlarımızla canla başla 6 ay boyunca burada çalıştık. Yalnız bazı sıkıntılar yaşadık özellikle son 3-4 ay içerisinde ödemeler yapılmadı. Ödemelerin yapılmamasından dolayı mağdur olan 200’e yakın arkadaşımız var, kendimize muhatap bulamıyoruz. Ana firmaya gittiğimizde bizi Belediyeye yönlendiriyorlar, Belediyeye gittiğimizde bizi ana firmaya yönlendiriyorlar.” dedi.

*EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMAZSAK YAPTIĞIMIZ İŞLERİ SÖKECEĞİZ

10 Milyona yakın alacakları için basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını aktaran Adem Çetintaş, mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde yaptıkları işleri sökeceklerini belirtti. Çetintaş;  “Bu konuyu Özsal Ana Firmayla konuştuğumda firma bize Belediyenin TEDAŞ’a bu ay için yüklü bir miktarda ödeme vereceklerini bunun içinde çalışanların parasını TEDAŞ’ın borcunu karşılamak için kullanacağını söyledi. Bunun duyunca daha çok üzüldük eğer devlet büyükleri kurumlar birbirleri arasında çatışıyorsa ve burada emekçiler eziliyorsa çok yazık. Muhatap bulamadığımızı için arkadaşlarla toplanıp derdimizi bu şekilde anlatmaya karar verdik. Yaklaşık 10 Milyon’a yakın bir alacağımız var bunu Özsal Ankara ana firmasında görüşmemize rağmen hiçbir şekilde muhatap bulamadık kendimize şu an kendileri bile burada değil, gelip derdimizi dinlemiyorlar. Çalışan birçok arkadaşımız var burada göründüğü kadar değiliz gönderdiğimiz ve bizden para bekleyen arkadaşlarımız var. Bunun için halkımızdan özür dilemek istiyorum çünkü biz buraya başladığımızda memleketimize güzel iki tane meydan kazandırmak için canla başla çalıştık yalnız emeklerimizin karşılığını almadık. Umarım yetkililer sesimizi duyarlar ve bizi karşılarına alıp insan gibi konuşurlar.” dedi.

AYDEMİR; “BİR EMEK VAR BU EMEĞİN KARŞILIĞI VERİLMELİ”

6 ay boyunca gece gündüz çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade eden Taşeron Firma Amaç İnşaat Saha Sorumlusu Yakup Aydemir ise,  “Biz burada 6 ay boyunca canla başla mücadele ettik. İş süreli dediler bu sene açılmalı dediler biz bütün çalışanlar gece gündüz demeden çalıştık ama iş paraya gelince özellikle son iki aydır hiç kimse alacağını alamıyor. Bir arkadaşımız kirada oturuyor yarın ödemek zorunda parasını almadığı için kirasını ödeyemiyor adamı evden atacaklar nerede yatacak. Bir emek var bu emeğin karşılığı verilmeli. Türkiye’de inşaatçılar en alt seviyedeler artık hakkımızı da vermiyorlar ne yapacağız. Çalışanlar beni arıyor para nerede diye yok yatmıyor bizimde bir yere kadar gücümüz var.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol