Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

TOKİ , ÇATALÇEŞME’DE SU ÇİLESİ

HABER: ESMA YILDIRIM

24 Ocak 2020'de meydana gelen deprem sonrasında merkeze bağlı Çatalçeşme Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında bir haftadır su krizi yaşanıyor.

Su kesintilerinin olduğunu söyleyen TOKİ sakinleri, artık bu durumun bir an önce çözülmesini istiyor.

Çeşmelerden bir haftadır evlerine su getirdiklerini aktaran TOKİ sakinleri, yetkililerin kendilerini başından atmaya çalıştıklarını belirterek TOKİ ve belediyenin bir an önce bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini söylediler.

“ÇEŞMEDEN SU GETİRMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Çatalçeşme mahallesinde yaşayan TOKİ sakinleri bir haftadır evlerine su taşıdıklarını söyleyerek,  “Evimizde banyo yapamıyoruz. Bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz. Burada yaşayan yaşlı kişiler her gün çeşmeden su getirmek zorunda kalıyor. Onların bu halini kimse düşünmüyor. Çeşmede gün geçtikçe kuyruklar artıyor. Hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor. Su kesintisinin boru patlaması sonucu olduğu söyleniyor. Bize belediyeyi aramamızı söylediler. Aradığımızda da bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini söylediler. Fakat hala bir çözüm yok “diye konuştular.

“YETKİLİLER BİZİ BAŞINDAN ATIYORLAR”

 Yetkililerden bir an önce su kesintisi sorununa bir çözüm bulmalarını istediklerini kaydeden TOKİ sakinleri, “Doğukent’in çeşmesine giderek her gün su getiriyoruz. Şu an burada yaşayan vatandaşlar artık isyan ediyor. Her yetkili birbirine yönlendiriyor. Böyle devam ettikçe bu sorun çözülemez bir hale gelecek. Su kesintisi konusunda yetkililerden bir an önce yardım bekliyoruz. Sorun bitmiyor. Her gün bu soruna bir yenisi ekleniyor. Şimdi de su sıkıntısı ile uğraşıyoruz. En önemli ihtiyacımız olan suyu bulamıyoruz. Bizler evlerimize uzak olan çeşmelerden su taşımak zorunda değiliz. Tüm yetkililer bizi başından atıyorlar. TOKİ su kesintisinin belediye ile kaynaklı olduğunu söylüyor. Belediye de çözeceklerini söylüyor. Ama hem TOKİ hem de belediye bu duruma bir haftadır el atmadılar.”dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol