Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Türk Eğitim Sen  malatya argovan spor Zülfü Demirbağ BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ

Bu haber kez okundu.

Tonlarca Su Boşa Akıyor

ÖZEL- HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’ın Cip Köyü’nde  Cip Barajı sulama yerleşkesi Pelte 2 Sulama  kanalında 4-5 yerde arıza meydana geldi. Arızanın 2 yıldır giderilmediğini ifade eden köylüler, tonlarca temiz suyun boşa aktığını belirterek, DSİ yetkililerini göreve davet etti.

YETKİLİLER HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Yetkilileri defalarca aramalarına rağmen arızanın giderilmediğini söyleyen Cip Köyü Sakinleri, “Su tasarrufu çağrısının yapıldığı şu günlerde 2 yıldır su boşa akıyor. Yetkililer ise bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Boşa akan bu suya yazık, günah…” dediler.

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ

Cip Köyü Sulama Yerleşkesi Pelte 2 Kanalı’nda  yaşanan su patlakları nedeniyle yollar ve bahçeler göle dönerken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

BAHÇELER VE EKİLİ ALANLAR  İÇİNE GİRİLEMEZ HALDE

 Konuyla ilgili gazetemiz WhatsApp haber ihbar hattına ulaşan Cip Köyü Sakinleri , “2 yıldır maalesef su patlaklarına müdahale edilemiyor. 2 yıldır su boşu boşuna akıyor, kuraklıkla başbaşa kalınan mevsimlerde tonlarca suyun hergün boşa aktığını bahçelerin ve ekili alanların kullanılamaz ve içine girilemez hale geldiğini, zararın geri dönülmez olduğu ve evlerin çökme ile karşı karşıya kaldığını, bahçelerden taşan suyun araç yollarına ciddi zararlar verdiğini, defalarca aramalarımıza rağmen DSİ Bölge Müdürlüğü maalesef konuya duyarsız.” dediler.

DSİ KONUYA DUYARSIZ

Uzmanların yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle kuraklığa dikkat çekmeleri ve vatandaşlara su tasarrufu yapılması konusunda uyarmalarına rağmen 2 yıldan beri tonlarca suyun boşa aktığını ve köylülerin bahçelerini ve yolları tahrip ettiğini ifade eden duyarlı vatandaşlar, durumu fark ettiklerinde yetkililere bildirdiklerini ancak hiçbir çalışma yapılmadığını ifade ettiler.

BİRAN ÖNCE ÇÖZÜMLER BULMASI GEREKİYOR

'Kimse ilgilenmedi' diyen köy sakinleri; “Defalarca bu akan suyu bildirdik. Aramadığımız yer kalmadı ama kimse umursamıyor. Su ihtiyaçken tasarruf yapın reklamları yapılırken DSİ’nin bu duyarsızlığı bize pes dedirtiyor. Bu boşa akan suyun parasını da bize ödetiyorlar. Yetkililer bir an önce bu durumu çözüme  ulaştırsınlar. Her gün tonlarca su boşa akıyor. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün su patlağı noktasında biran önce çözümler bulması gerekiyor.’’ dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol