Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

TÜRK OCAKLARI'NDAN KONFERANS

Konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Sağır katıldı. Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Din Değiştirme Psikolojisi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenciler katıldı.

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Vahit Dabak, çağın sinsi hastalıklarından bir konunun gündeme alındığını ifade etti. Zeynep Sağır, Din Değiştirme Psikolojisini değerlendirdi.

Türk Ocakları şube Başkanı Vahit Dabak açılış konuşmasında "Bugünkü programımızda çağımızın sinsi hastalıklarından, gençliğimizi sarıp sarmalayan bir konunun ele alınmasının ve bu konu üzerinde ciddiyet ve titizlikle durulmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Maalesef bilinçli bir yapı insanların manevi gücünün en büyük kaynağı olan din unsuru üzerinde hareket ederek, dejenere etme, yozlaştırma ve samimiyet güven unsurlarından uzaklaştırıp, yavaş yavaş ortadan kaldırarak itibarsızlaştırma, değersizleştirme, anlamsızlaştırma savaşı içindedir. Bu amaçla seçilen ideal hedef, Ülkemizin gençliğidir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin Deizmle başlatıp Panteizm,  Materyalizm gibi aşamalardan geçerek, Ateizme kadar ulaşan inanç girdabından kurtarmak için öncelikle sebepleri ele alarak, neler yapılabileceği konusunda pencere açarak bir fikir oluşturmak" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol