Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

Türkiye Sabah Namazında Buluşuyor!

Gönül dünyasına hitap eden Cihannüma Derneği Türkiye genelinde eş zamanlı program düzenleyerek aileleri namazda buluşturuyor.

Türkiye’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları’nın birlikte düzenlediği “Gençler ve Aileler Sabah Namazında Buluşuyor” programı 10 Eylül Pazar günü tüm Türkiye’de gerçekleşecek.

Cihannuma Derneği Elazığ Temsilciliği  programla ilgili yaptığı davette " Cihannüma derneğimiz öncülüğünde ve diğer STK'lar iş birliĝiyle Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tertip ettiğimiz " Sabah Namazında Aileler Buluşuyor "  programımız İmam-ı Azam Camisi'nde 10 Eylül'de saat 05:00'de  Pazar günü olacak.  Sabah namazına   tüm ailelerimizi davet ediyoruz." Denildi.

Cihannuma Derneği Elazığ Temsilciliği ‘nden yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi;

Milletçe bu pazar camideyiz.

Her bölgeden her bucaktan, her renkten ve her kuşaktan hepimiz milletçe camideyiz.

Zaten hep camideydik. Balkanlardan Kafkaslardan göçer olduk, biz camiye sığındık. İşimiz, aşımız güç oldu, biz camiye sığındık. Vatanımız işgal oldu biz camide toplandık. Kurtuluş savaşında Akif’in vaazlarını dinledik kürsülerde. Hutbelerde “hürriyet olmadan din olmaz” dedi ulu hocalar. Sütçü İmam’ın bir sözü yetti toparlanıp düşman üzerine yürümek için. 15 Temmuz gecesi salaları duyunca yeni bir kurtuluş savaşı için meydanlara koştuk hep beraber.

Cami bizi derledi, toparladı her zaman. Millet olduğumuzu, kardeş olduğumuzu, biz olmadan ben olunamayacağını öğretti bizlere.

Yeniden toplanıyoruz.  Seher vaktinde yine camideyiz. Zira biliyoruz ki “sabah okuyuşu şahitlidir” (İsra, 78)

Mekanı ve zamanı şahit tutmak için, Yeri ve göğü şahit tutmak için,

Maddeyi ve manayı şahit tutmak için, Dede torun, genç ihtiyar, kadın erkek ellerimizi yaradana açıp dualar göndereceğiz semaya..

Baba ile oğul, ana ile kızı yanyana huzura duracaklar. Aynı apartmanın sakinleri, aynı sokağın esnafı, aynı mahallenin komşuları omuz omuza verecekler aynı safta. Aynı binanın sakinleri yüz yüze bakacaklar ve bir birinin duasına amin diyecekler aynı kubbenin altında. 

Birbirimizi secdelerimizin ve dualarımızın şahidi kılmak için Allah’ın evinin misafiri olacağız.

Vatanı bekleyen kahraman askerlerimize sabat ve zafer, aziz şehitlerimize rahmetler dileneceğiz ulu dergahtan.

Dijital bağımlılığın çepeçevre gençlerimizi kuşattığı bu çağda ve yeni bir eğitim dönemi arefesinde binlerce öğrencimiz için bir hatırlayış ve uyanış olacak bu buluşma.

Güya modern coğrafyalarda yaşayıp manevi olana asgari saygısını da kaybetmiş bir toplumda zamanın kör bakışı ve yüreklerindeki kin ve nefret ateşi ile Mübarek Kuranı tutuşturmaya çalışanlara da o kitabın hidayet ve rehber olmasını niyaz edeceğiz yüce Mevla’dan.

Cami bizim medeniyetimizin merkezindedir. Onun etrafında olacağız.

Cami bizim kimliğimizdir, kimliğimizi hatırlayacağız.

Cami bizim evimizdir. Evimize sığınacağız.

Cami bizim benliğimizdir, ona döneceğiz..”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol