Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Turşunun Kış Sofralarına Yolculuğu Başlıyor

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Sofraların vazgeçilmezlerinden turşu için hazırlıklar devam ediyor. Ev hanımları, çarşı pazar dolaşarak iyi turşu kurmak için yoğun gayret içindeler. Ev hanımları, yemeklerde olduğu kadar turşu yapımında da hünerlerini gösteriyorlar. Kış mevsiminin damak tatları arasında bulunan ve sofraları vazgeçilmezi olan turşu için hazırlıklara başlayan ev hanımları, imece usulü ile bidon bidon turşu kuruyor. Ev hanımları, “Hazır turşular artmasına rağmen ev yapımı turşular daha çok tercih ediliyor. Turşunun vazgeçilmezleri arasında salatalık, sarımsak, ezme, kornişon ile içinde biberinden lahanasına, yeşil domatese kadar farklı çeşitleri barındıran türlü geliyor. Turşuda organik ürün önemli. İyi turşu için ürünlerin taze olması önemli. Turşuda en sık kullanılan salatalığın cinsine ve kabuğunun kalınlığına dikkat edilmesi gerekir. Turşuluk malzemelerin taze ve parlak olması da önemli. Ürünler iyi yıkanmalı. Hiçbir katkı maddesi turşuya katılmamalı.”

NASIL YAPILIR?

“Turşuya tat vermesi için bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tuzu koyulmalı. Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelemeli, biberin ve fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böylece, sebzelerin içine turşu suyu giriyor ve ürünler diri oluyor; çünkü turşunun yumuşağı makbul değil. Kaplara doldurulan ve yenmeye hazır hale gelen turşuların oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek yerde saklanmalı” dediler. Ev hanımları, turşu yapımında temizlik ile tuz ve sirkenin kararınca kullanılması gerektiğine de dikkat çektiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol