Öne Çıkanlar EBKNIN RAKİBİ Başkan Akgünün İstiklal Marşı Kabulü Mesajı. HARPUT YEPYENİ BİR DEĞER KAZANIYOR FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE OSB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALANDI UYGULAMADA KADINLARA KARANFİL

Bu haber kez okundu.

Ufukta Zam Var!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Ekmeğin 7,5 lira olacağını duyan vatandaşlar ise, Belediyeden özellikle dar gelirli vatandaşları düşünerek halk ekmek uygulaması taleplerinin oluğunu söylediler.

VATANDAŞLAR HALK EKMEK İSTİYOR!

Asgari ücretin artmasının ardından zam yağmuru da başladı. İğneden ipliğe yağmur gibi zam yağarken, fakirin tek gıdası olan ekmekte Elazığ’da zamdan nasibini aldı. 10 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı düşünülen ekmeğe yapılan zamlar, Elazığ Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda kuracağı açıklanan fakat somut bir adım atılmayan Ekmek Fabrikasını akıllara getirdi. Günışığı Gazetesi olarak ekmeğe zam bilgisinden sonra, görüşlerini aldığımız vatandaşlar,  “Ekmeğe değil her şeye zam geliyor. Dar gelirlileri düşünmek gerekiyor. Türkiye’nin birçok şehrinde belediyelerin işlettiği halk ekmek fabrikaları var. Elazığ’da neden olmasın?” dediler.

DOĞRUER: UN DESTEĞİ KALDIRILDI

200 gram ekmeğin satış fiyatının önümüzde ki hafta 5 liradan 7.5 liraya yükseleceğini söyleyen Kardeşler Fırın İşletmecisi Sait Doğruer, “Her şey çok pahalı. Teşvik de kaldırıldı. Un fiyatları çok arttı. 7,5 Lira Türkiye’nin bir çok yerinde uygulandı. Elazığ için de aynı fiyat. Uygulama odaya gelmemiş. Bu ayın 10 gibi uygulanacak. Maliyet artmaya devam ederse bu zamda kurtarmaz. İnşallah bu kötü gidişatın önlemi alınır. Destek bekliyoruz. Alan kadar, bizde memnun değiliz bu durumdan.  Una çok sık zam geliyor.” dedi.

“MALİYET ARTIŞI”

Maliyet artışı sadece un fiyatlarında değil, ekmeğin üretiminden satışına kadar bir çok aşamadan geçtiğini söyleyen Doğruer,  işçilik, tuz, maya, kira, susam, yağ, nakliye gibi birçok faktörün maliyetleri etkilediğini kaydetti.

VATANDAŞLAR: “YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMA”

Öte yandan, vatandaşa destek olabilmek için ekmeğin fiyatını 2,5 lira olarak açıklayan, Tunceli’nin Pertek İlçe Belediye Başkanı Ruhan Alan’ın halk ekmek uygulanmasının vatandaşı mutlu eden bir proje olduğunu söylerken, bu kapsamda Elazığ Belediyesi’nden de beklentileri olduğunu söylediler.

“SADECE EKMEĞE ZAM GELMİYOR”

Gelen zamların dar gelirlileri olumsuz etkilendiğini söyleyen Vatandaşlar ise, “Ben, günde 5-6 ekmek alıyorum. Ekmeğin 7,5 lira olması bizi etkiler. Sadece ekmeğe zam gelmiyor ki. Birçok ürüne de zam geldi. Maaşlara zam gelmesinin bizlere faydası olmuyor. Kurban Bayramından sonra zam üstüne zam haberi aldık. Bu zamlara maaş yeter mi atık. Alım gücümüz zaten düşük yıllardır.”

“BELEDİYEMİZDEN HALK EKMEK UYGULAMASI BEKLİYORUZ”

Vatandaşlar, “Türkiye’nin her köşesinde ekmeğe zam haberleri gündeme gelirken, Tunceli’nin Pertek İlçe Belediyesi ise , ekmeğin fiyatını 2.5 lira olarak belirmesi sevindirici. Vatandaşa güzel bir destek. İnşallah bizim belediyemizde halk ekmek uygulamasını başlatır. “ dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol