Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

ÜZÜM ENDÜSTRİSİNE VERECEKLERİ ÜZÜMLERİN FİYATLARINI KENDİLERİ BELİRLEYECEK

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ’da bağ bozumuna sayılı günler kaldı.

Elazığ’ın merkeze bağlı Koruk, Dambüyük ve Esenkent köyleri tarımsal kalkınma kooperatifi ve üzüm üreticileri, bu yıl üzüm endüstrisine verecekleri üzümlerin fiyatlarını kendileri belirleyecek.

Üzüm üreticileri, üzüm alıcı şirketlerinin, üreticinin ekonomik girdilerini hesaplamadan ürün fiyatlarını belirledikleri için böylesi bir karar aldıklarını söylediler.

EZER: “BİRLİK BERABERLİK OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Koruk, Dambüyük ve Esenkent köyleri tarımsal kalkınma kooperatifi yönetim kurulu üyesi Cemile Altıntaş Ezer,  birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak üzüm üreticilerinden destek istedi. Ezer, “4 köyüz kooperatif olarak buradayız o yüzden birlik beraberlik olmamız, örgütlenmemiz çok önemli. Tek kişinin sesi zor çıkar bir elin nesi var iki elin sesi var demişler. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak ancak sesimizi yükseltebiliriz” dedi.

ERYILMAZ: “ÜRETİCİLER BİZİM ARKAMIZDA OLSUN”

Dambüyük köyü muhtarı Mehmet Eryılmaz,  firmalara seslendi. Eryılmaz, “Her şey 5 misli artmış. Bunu firmalar göz önünde bulundurmaları lazım ona göre fiyatı açıklamaları lazım. Bütün üreticilere de benim ricam biz kesimi vermedik durdurduk sizlerde bizim arkamızda olun” dedi.

BEKTAŞ: “ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMAMALI”

Koruk, Dambüyük ve Esenkent Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürkan Bektaş, Fiyatlar, ürünlerin alımı gerçekleşmeden üreticilerin ekonomik girdileri hesaplanarak belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Bektaş, “her köy adına 2 temsilci seçtik ve 2 temsilci arkadaşında firmalar arasında muhatap bulunması ve bunlarla görüşülmesi ve pazarlıkların bu arkadaşlar üzerinden yapılması. Şuanda 4 köyün 2 temsilcisi olarak toplamda 8 temsilcimiz var. Şuan için taleplerimiz bunlar. Firmaların gelip bizimle fiyatlarını belirlemeden ürünlerimizi almaması ve ürünlerimizin total anlamda bütün arkadaşlarımızın mağdur olmadan ürünleri yerden kalmadan ürünlerinin alınması” dedi.

ÖZKAN: “PARTİ OLARAK SİZİNLE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

CHP İl Başkan Vekili Av. Onur Özkan ise parti olarak üzüm üreticilerinin yanında olduklarını belirtti. Özkan, “Buradaki üreticilerin yapmış oldukları bir yıllık emeklerinin karşılığını almaları ancak ve ancak sizin birlikteliğinizle olacaktır. Parti olarak elbette biz sizinle birlikte olacağız ama biz hiç kimsenin kendine ait olan bir ürün bağını bir diğerine vermesine karışamayız burada birlik sizin birliğiniz olacak ki biz sizinle birlikte hareket edelim” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol