Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

VALİLİK KİMDEN YANA?

TOKİ tarafından Elazığ’da yapılan 25 Bine yakın konutlarda sıkıntılar bitmezken bu sıkıntılara bir de emlak yönetiminin yarattığı sıkıntılar eklendi. Emlak yönetiminden kaynaklanan sıkıntıların bertaraf edilmesi için site sakinleri yönetim işini özel site yönetimine vermek isterken valiliğin yapılan toplantıda yönetim işini emlak yönetimine verin bunların arkasında devlet var diyerek telkinde bulunması Valiliğin kimden yana olduğu sorusunu gündeme getirdi.

TOPLANAN PARALAR NEREDE?

TOKİ tarafından yapılan birçok toplu konutlarda bu tür sıkıntılar yaşanırken vatandaşın çaresizliğini anlatacak bir mercii bulamamaktan şikayetçi. Emlak yönetimlerinin vatandaştan paraları topladığı ancak bu paraların nerelere harcandığını bilmediklerini ifade eden vatandaşlar bazı konutlarda ödenen paralardan doğalgaz faturalarının bile ödenmediğini ileri sürdü. Personel tazminatlarını vatandaşın sırtına vurmak istediklerini aktaran vatandaşlar dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarını kaydettiler.

DOĞALGAZ FATURALARI NEDEN ÖDENMEDİ?

Bu konutlardan Abdullahpaşa Mahallesinde bulunan bazı sitelerde elektrik v.s gibi borçlarının ödenmediği emlak yönetimi tarafından alınan demirbaşların ne olduğu ve nerelerde olduğunun bilinmediği doğalgaz aidatlarının alındığı ama faturaların ödenmediği ileri sürüldü.

ÖZEL FİRMA ÇÖZDÜ AMA YENİDEN EMLAK YÖNETİMİNE VERİLDİ

Bu tür sıkıntılardan dolayı bazı sitelerde konut sahipleri emlak yönetiminden şikayetçi oldukları için site yönetimlerini emlak yönetiminden devralıp özel site yönetimlerine devrettiklerini aktaran konut sahipleri, özel site yönetimlerinin de yönetimi devraldıktan sonra sıkıntıları giderdiklerini sıkıntılar giderildikten sonra yönetimin yeniden bunların elinden alınıp emlak yönetimine verildiğini söylediler.

VALİLİĞİN EMLAK YÖNETİMİNDEN YANA TAVRI

Bu tür iddiaların doğruluğunu öğrenmek ve sıkıntıları yerinde görmek için bazı sitelerdeki konut sahipleriyle görüşen gazeteniz Günışığı ekipleri yaşanan sıkıntıların doğru olduğunu Elazığ Valiliğinin bu sorunların çözümünde etkin rol almadığı gibi de emlak yönetimlerinden yana tavır takındığını tespit etti.

VALİ YARDIMCISININ TELKİNDE BULUNMASI

Konuyla alakalı valilikte bir toplantının da yapıldığını ancak toplantıda Vali Yardımcılarından birinin sıkıntıları bile bile vatandaşa, site yönetimlerini emlak yönetimine vermeleri yönünde telkinde bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, bir ay önce valilikte yapılan bir toplantıda vali yardımcılardan birinin adeta pazarlığa girmesi kendilerini şaşırttığını belirttiler. 

DOĞALGAZ ÖDENMEDİĞİ İÇİN SİSTEMDEN KAPANMIŞ

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız özel site yönetimi; “Abdullahpaşa Mahallesinde 1’nci ve 2’nci kısım olan konutların site yönetimini biz resmi evraklarımızla devraldık. Bizden önceki emlak yönetimi 1 ve 2’nci etaplardaki elektrik ve doğalgaz faturaları ile asansörlerin bakım ücretlerini ödememişti. Dolayısıyla bina yönetimini bizler alınca sorumluluk da bize ait oldu. Binada doğalgaz sistemde görünmüyor, nedeninin öğrenmek için Eylül ayında AKSA’ya gittiğimizde doğalgaz borcu ödenmediğinden dolayı sistemde kapandığını öğrendik. Mayıs ayının borcunu biz Eylül ayında bu vesile ile tespit edebildik.

ÖDENDİ AMA MAĞDUR OLAN YİNE VATANDAŞ

Emlak yönetimlerinin bina yönetimini şahıslara devrettikleri için binada oturan vatandaşları bu konularda bilgilendirmediklerini de aktaran özel site yöneticisi daha sonra Abdullahpaşa 1. Ve 2. Etaplardan yeniden paralar toplayarak doğalgaz faturalarını ödediklerini ancak mağdur olanın yine vatandaş olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Daha sonra bizler tekrardan Emlak yönetimine gittik, doğalgaz ve bina bakımının sorunlarının olduğunu söyledik onlar da bizlerle dalga geçen gibi bir bardak soğuk su için dediler.”

MUSTAFAPAŞA’DA 250 DAİREDE AYNI SIKINTI

Benzeri sıkıntıların Mustafapaşa Mahallesinde de yaşandığı için bu mahalleye de giden Günışığı ekipleri aynı problemlerin orada da yaşandığını kaydetti. Ekiplerimiz tarafından elde edilen bilgilere göre Mustafapaşa bina yönetimlerinin de emlak yönetimlerinden özel site yönetimine geçtiğini ancak burada da 1. Etap konutların 2. Ve 4. Kısımlarını özel site yönetiminin aldığı toplamda 250 daire ile alakalı aynı sıkıntıları özel site yönetiminin burada da yaşadığı öğrenildi.

SORUNLAR BİTTİKTEN 2 GÜN SONRA

Konut sakinlerinin verdikleri bilgilere göre özel site yönetiminin buradan tekrar paralar toplayıp doğalgazları açtırarak sorunları bitirdiğini ancak 2 gün sonra valiliğin bu adamlardan yönetimi yeniden alıp emlak yönetimine verdiği anlaşıldı.

YÖNETİM FİRMALARI SİZİ REZİL EDER

Bu sıkıntılar devam ederken yaklaşık bir buçuk ay önce valilikte toplantı yapıldığını öğrenen Günışığı ekipleri toplantıda bulunan site sakinlerinden almış olduğu bilgilere göre yapılan toplantıda Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu’nun takındığı tavırların emlak yönetimlerinden yana olduğunu bu bağlamda Vali Yardımcısı Abbasoğlu’nun özel site yöneticilerine bina yönetimini emlak yönetimine devredeceksiniz, bunların arkasında devlet var, yönetim firmaları sizleri rezil ederek mobbing uyguladığını öğrenirken, toplantıdakilerin de sıkıntıları özel site yönetiminin çözdüğünü belirtmelerine rağmen Vali Yardımcısının kimseyi dinlemediğini kaydetti.

DEVLET ADAMLARI DA BÖYLE YAPARSA!

Vatandaş yaşanan bu kadar sıkıntılara rağmen siyasilerden bir çözüm bulamazken Devleti temsil eden merciilere başvururken devletin Vali Yardımcısının sıkıntıların müsebbibi olan emlak yönetimi hakkında tutanak tutması gerekirken tam tersi bir refleksle sıkıntıları çözen özel yönetimlerden alıp yeniden emlak yönetimlerine devretmesi şaşkınlık yarattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol