Öne Çıkanlar elazığhaber toki kentsel dönüşüm can kaybı  elazığ İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! ACILAR DİNDİRİLECEK

Bu haber kez okundu.

VATANDAŞLARIN SOSYAL DEVLETE OLAN İNANCI ZEDELENDİ

Basında çıkan haberlerin ardından duyarlılık gösterip aksiyon alan Deva Partisi Yöneticileri deprem mağdurlarıyla görüşmek üzere konteynır kente bir ziyaret gerçekleştirdi. Sorunları yerinde gören Deva Partililer Konteynır Kent sakinlerinden sıkıntılarının neler olduğunu öğrendi. Ziyarette Konteynır Kent yönetiminin tutumlarından dolayı tüm mağdurlarla görüşme imkanı bulamayan Deva Partisi Yöneticileri sakinleri temsilen sadece bir kişi ile görüşebildi.

Ziyaretlerinin ardından yazılı bir açıklama yapan Deva Partisi Elazığ İl Başkanı A. Mehmet Kangal konteynır kentte kalan vatandaşların bir çok sorunla karşı karşıya kaldığını belirterek fiziki şartların da elverişsiz olduğuna dikkat çekti.

FİZİKİ ŞARTLAR OLDUKÇA ELVERİŞSİZ

İl Başkanı Av. Mehmet Kangal tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Partimizce 25 Kasım 2022 tarihinde Elazığ Spor Tesisleri yanında yer alan konteyner alanına ziyarette bulunulmuş konteyner alanında kalan vatandaşların durumu tarafımızca gözlemlenmiş yapılan gözlemler neticesinde konteyner kentte insanca bir yaşamın bulunmadığı, konteyner kentte kalan vatandaşların birçok sorunla karşı karşıya kaldığı, fiziki şartların elverişsiz olduğu tarafımızca müşahede edilmiştir.

KONUT VERİLECEĞİ DEFAATLE SÖYLENMİŞTİ

Konteyner kentte kalan vatandaşların kahir ekseriyeti ilimizde meydana gelen deprem neticesinde mağdur olan, deprem öncesinde oturduğu konutta kiracı vasfında bulunan kimselerdir. Vatandaşlar uygun ödeme koşullarıyla deprem mağduru hak sahibi kimselerin yararlandığı koşullardan yararlanmak suretiyle taraflarına TOKİ aracılığıyla konut verilmesini talep etmektedir.  İlimizde binlerce konut yapılmasına ve yetkililer tarafından kiracı vasfında bulunan kişilere de TOKİ vasıtasıyla konut verileceği defaatle bildirilmesine rağmen gelinen süreçte anılan kişiler için konut tahsisi yapılmaması kabul edilemez bir durumdur.

TAHLİYE ETMELERİ İÇİN BASKI UNSURU OLUŞTURULMUŞTUR

Konteyner kentte kalan vatandaşların hiçbiri o elverişsiz ortamda kalmayı istememektedir bu duruma rağmen vatandaşların sığınacak ve gidebilecek başka yerleri olmadığından kalmaya devam etmektedir. Vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere göre söz konusu konteyner alanındaki vatandaşların tahliyesini sağlamak amacıyla yetkililer tarafından vatandaşların elektrik ve sularının kesileceği birçok kez belirtilmiş ve bu durum baskı unsuru olarak kullanılmıştır.

HUKUKA VE AHLAKA AYKIRI UYGULAMA

Vatandaşların kaldığı alanda bulunan market günlerce kapalı tutularak vatandaşların gıdaya erişimi engellenmiş ve zor durumda bırakılmak suretiyle tahliyeleri gerçekleştirilmek istenilmiştir. Şüphesiz bu durum hukuka, ahlaka yönetim ilkelerine ve insanca yaşam hakkına aykırılık teşkil ettiğinden basında çıkan haberlerden sonra Elazığ Valisinin market yöneticilerini arayarak sorunun çözülmesini sağlamıştır.

YETKİLİ MERCİİLERDEN AÇIKLAMA YAPILMASI

Ayrıca ilimizde kamuoyunun da malumu olduğu üzere bir hak sahibine birden fazla ev verildiği iddiası vatandaşlarımızın vicdanını rahatsız eden bir konu halini almıştır. Yaptığımız konteyner ziyaretlerinde vatandaşlar tarafından bu konunun yüksek sesle dile getirilen bir konu olduğunu somut örnekler verilerek anlatımlar yapıldığını bu hususta Elazığ Valiliği ve yetkili mercilerden konu ile ilgili açıklama beklediğimizi de belirtmek istiyoruz.

SOSYAL DEVLETE OLAN İNANÇ ZEDELEMEKTEDİR

Konteyner kentin hemen yanı başında Elazığ Valiliği tarafından Ahıska Türklerine barınma konusunda yer tahsisi yapılmıştır. Ahıska Türklerine, barınma yardımının yanında elektrik, su ve yemek yardımı da yapılmaktadır. Devletin elbette ki mağdur durumda bulunan kimselere yardım etmesi doğal ve doğru olandır. Yalnız bir kaç metre ötede kendi vatandaşları sefalet içerisinde iken yalnızca elektrik ve su yardımı yapılmakta iken başka ülke vatandaşlarına her hususiyette yardımcı olunması vatandaşlarımızın sosyal devlete olan inancını da zedelemektedir.

DEVLET OLMANIN GEREĞİ

Konteyner kentte kalan vatandaşların çoğu gidecek yeri olmayan ilimizin dezavanatajlı kesimini teşkil etmektedir. Vatandaşların tek isteği insanca yaşam koşulları altında yaşamaktır. Devletin vatandaşlarına insana dair bir yaşam sağlaması devlet olmanın gereğidir.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ZOR ŞARTLARDA

Konteyner kentte kalan vatandaşların çocukları okula gidip gelme hususunda sıkıntı yaşamaktadır. Gelir düzeyi çok düşük olan vatandaşların konteyner kentin konumu dolayısıyla çocuklarını okullara servisle gönderme dışında bir seçeneği bulunmamasına rağmen yetkililer tarafından bu güne dek çocuklara okul servisi tahsis edilmemiş çocuklar zor koşullarda her gün 1-1 buçuk saatlik yolu eğitimlerini sürdürebilmek için gitmek zorunda bırakılmış ve bırakılmaktadır. Bu durum da vatandaşlar için büyük bir sorun oluşturmaktadır.

VİCDANLARI RAHATSIZ EDEN UYGULAMA

Bu hususların tamamına Elazığ Valiliği ve ilgili merciler tarafından hassasiyetle yaklaşılarak çözüm üretilmesi gerektiğini, vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini, vatandaşların vicdanını rahatsız eden konularla ilgili olarak derhal ve ivedilikle kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini, basında çıkan iddialarla iddialara konu şahıslar ölçeğinde gerekli soruşturmanın yapılması gerektiğini bildiriyor, DEVA Partisi olarak konunun takipçisi olacağımızı ve vatandaşlarımızın sorunlarını her platformda yüksek sesle dile getireceğimizi ilimizde yaşanan her tür ayrımcılığa, hukuksuzluğa, eşitsizliğe, ve yetkililer tarafından vatandaşın mağdur edilmesi sonucunu doğuracak her tür eyleme karşı duracağımızı duyuruyor, tüm mercileri göreve davet ettiğimizi bildiriyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol