Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

YILDIRIM’A, “MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne; Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) tarafından Yeniden Suç İşlemenin Önlenmesine Yönelik tasarlanan ACEP projesi dolayısıyla ‘Mükemmeliyet’ Ödülü verildi. Ödül Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Elazığlı hemşehrimiz Enis Yavuz Yıldırım’a taktim edildi.

Yeniden Suç İşlemenin Önlenmesine Yönelik düzenlenen ACEP projesi ‘Mükemmeliyet’ ödülünü almaya layık görüldü.

Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) tarafından bir ödül programı düzenlendi.

Düzenlenen ödül töreninde geliştirilen ACEP projesi dolayısıyla ‘Mükemmeliyet’ ödülü Elazığlı hemşehrimiz Enis Yavuz Yıldırım’ın Genel Müdürlüğü’nü yönettiği Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne layık görüldü.

“SİSTEMİ ZAMAN İÇERİSİNDE DAHA DA GELİŞTİRERECEĞİZ”

Gerçekleştirilen ödül töreninde açıklamalarda bulunan Elazığlı hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım, “Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü olarak, kurumlarımızda uyguladığımız ACEP projemizle, ICPA (Dünya Cezaevleri ve Islah Birliği)’nin, “Hükümlülerin iyileştirilmesi” kategorisinde yalnızca bir ülkeye verilen, “mükemmeliyet” ödülüne layık görüldük… Gururluyuz… ICPA üyelik sürecimiz Nisan 2017 yılında Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın uygun görüşü doğrultusunda alınan Bakanlar Kurulu kararıyla olmuştur. Yeniden Suç İşlemenin Önlenmesine Yönelik Mükemmeliyet Ödülü’nü ACEP Projesiyle aldık. ACEP Projesi Sayın Bakanımızın talimatları ve gösterdiği hedef ilkeler çerçevesinde Türk Ceza İnfaz Sistemi içerisinde uygulanıyor. Sistemi zaman içerisinde daha da geliştirerek hükümlü ve tutukluların en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacağız” İfadelerini kullandı.

ICPA NEDİR?

ICPA, etkili ve insancıl ıslah ilkeleri ve uygulamalarına yönelik politikalar geliştirilmesine ve uygulanmasına yardımcı olmak amacıyla, 8-9 Eylül 1998’de Toronto’nun Ontario şehrinde, 10 ülkeyi temsil eden 24 katılımcıdan oluşan bir grup ile çalışmalara başladı.

ICPA, uluslararası ve kurumlar arası işbirliğini geliştiren yenilikçi öğrenme platformu olarak, ceza infaz kurumları ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. ICPA, kuruluşundan bu yana, ceza infaz kurumları ile ilgili birçok etkinlik ve konferans gerçekleştirdi.



ICPA, dünya çapında ceza infaz kurumu sisteminde yer alan kuruluşların; bilgi paylaşımı yapma, infaz sisteminde küresel tanınırlık kazanma, yerel çalışma ve uygulamaları farklı uzmanlara sunma ve en iyi uygulama örneklerini sergileme fırsatı sunan en büyük uluslararası ıslah topluluğu ağıdır.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, ICPA tarafından her yıl düzenlenen ve tüm üyelerin katıldığı yıllık konferansa düzenli olarak katılım gösteriyor. Bu yıl, 23-28 Ekim 2022 tarihleri arasında Amerika’nın Florida Eyaletinde bulunan Orlando şehrinde Yıllık Konferans’ın 24’üncüsü gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa, ülkemizi temsilen hemşerimiz Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Genel Müdür Yardımcısı Fatih Güngör katıldı.

‘MÜKEMMELİYET’ ÖDÜLÜ VERİLDİ

74 ülkeden ceza infaz kurumlarının üst düzey yöneticileri ve bu alanda çalışan bilim adamlarından oluşan 600’ün üzerinde kişinin katılım sağladığı konferansta, dünyanın en modern infaz sistemlerine ev sahipliği yapan ülkelerin projeleri yarıştı.

Dünyadaki bütün infaz sistemlerine örnek olabilecek ölçekteki projeler, alanında uzman isimlerin katılımıyla özel olarak oluşturulan komisyon tarafından titizlikle değerlendirildi.



Uzman komisyon üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, ceza infaz alanında başarılı görülen projeler, 26 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.



ICPA komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “(ACEP) Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi” yeniden suç işlenmesinin önlenmesi alanında “Mükemmeliyet Ödülü” almaya hak kazandı.

ACEP PROJESİ NEDİR?

(ACEP) Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi, Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde de yargıda dijital dönüşüm hedefi kapsamında, ceza infaz kurumlarında dijital dönüşümün başlatılması amacıyla hayata geçirildi. Ceza infaz kurumu uygulamalarında çığır açıcı önemli katkılar sağlayan ACEP projesi ile birçok yeniliğe imza atıldı.

ACEP Projesi ceza infaz kurumları reformları olarak adlandırılan ve ceza infaz kurumlarının fiziksel ve zihinsel dönüşümünü sağlayan yirmi yılı aşkın reform sürecinin üzerine inşa edilen bir Proje olarak, bu sürecin önemli bir halkasını oluşturma özelliğine sahiptir.



Proje kapsamında hayata geçirilen görüntülü görüşme uygulamasının yanı sıra kurumlarda gerçekleştirilen pek çok faaliyet de dijital hale gelmeye başladı. Sayım, dilekçe, kantin sipariş, çevrim içi ödeme, kütüphane kitap talebi, e-mektup, e-doktor ve Bakanlık iletişim uygulamaları gibi kurumsal faaliyetler, ACEP projesi ile dijital ortama taşınmaya başladı.

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI KAPSIYOR

ACEP Projesi ceza İnfaz kurumlarında uygulanan diğer bütün iyileştirme çalışmaları ile entegre olma özelliğine sahiptir. Böylelikle diğer iyileştirme çalışmaları ile sıkı bir irtibatı bulunmaktadır. ACEP Projesi çeşitli kurumların önemli destekleriyle işbirliği içerisinde yürütülen bir Projedir. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü Projenin UYAP entegrasyonunu sağlama ve ilgili UYAP ekranlarını tasarlama çalışmaları başta olmak üzere Projeye çok önemli teknik destek sağlıyor.

Bakanlık iletişim uygulaması sayesinde ise hükümlüler ceza infaz kurumları aracı olmaksızın doğrudan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile doğrudan iletişim kurarak, kurum uygulamaları ya da kişisel durumlarına ilişkin sorun ve taleplerini iletebilecek. Bununla birlikte, multimedya cihazına parmak izi okutularak sayımlar daha güvenli, etkin ve hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Online alışveriş ve kantin uygulaması için Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ile işbirliği yapılıyor. Herhangi bir kamu kaynağı harcanmaksızın hayata geçirilen Projenin bütün finansman kaynağı Türk Telekom tarafından sağlanıyor. Türk Telekom Projenin finansını sağlamak yanında Proje için gerekli donanımları tümüyle yerli ve milli imkânlarla üretiyor ve gerekli yazılımları hayata geçiriyor. Bu işbirliklerinin yanında ödeme sistemleri ve entegrasyonları için Vakıfbank, e-doktor uygulaması için Sağlık Bakanlığı, e-kütüphane uygulaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği ve yazılım entegrasyonları gerçekleştiriliyor.

YILLARIN PROJESİ; ACEP

ACEP projesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım’ın geçmiş yıllarda birlikte görev yaptıkları dönemde başlatılmıştı. ACEP Projesine verilen “Mükemmeliyet” ödülünün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım’ın tekrar birlikte çalıştığı döneme denk gelmesi de anlamlı ve dikkat çekici bir durum oldu.

ACEP projesinin pilot olarak uygulandığı illerden biri de Elazığ olmuştu. Elazığ’da bulunan ceza infaz kurumlarında uygulanmaya başlayan projeden başarılı sonuçlar elde edilmeye başlayınca, proje ülke genelindeki tüm ceza infaz kurumlarında yaygınlaştırılmaya başladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol