Her yönü ile ilginç sonuçlar çıkaracak bir seçime gidiyoruz.

Milletvekilliği seçimleri için partiler aday listelerini Y.S.K ya sundu.

Bir parti hariç, tahmin edilen adaylar liste başını aldı.

Tahmin edilemeyen liste ise Ak Parti Listesi idi, Ak Parti yine yaptı yapacağını, Ak Parti Ceket Metaforundan kurtulamamış olacak ki yine al seçtir, gönder mantığı ile liste yapmaktan çekinmedi, Oysa ceket eskimiş, bırakalım bir başkasını seçtirmeyi, kendisini bile seçtirememe riskini yaşıyordu.

Neyse Ceket muhabbetine şimdilik ara verip, diğer partilere ve bağımsız adaylara kısaca bir göz atalım.

M.H.P akıllı bir liste ile seçime giriyor, liste başı Semih Işıkver fedakar ve çalışkan bir il başkanlığı dönemi geçirdi, liste birden seçilme şansı yüksek bir aday olarak kendini gösteriyor, M.H.P listesinde değişiklik olduğunu biliyoruz, Devlet Bahçelinin önüne konan listeden iki ismin çizilerek yerlerine Oğuzhan Demir ve Yunus Geç beylerin konulduğu artık sır değil.

C.H.P listesi ise beklenen liste oldu, Gürsel Erol bey liste başını aldı, ikinci sıradaki İsim Abdullah Akın bey Gürsel bey için hakikaten büyük şans oldu.

Zaten Gürsel Erol bu işlerde hep şanslı olmuştur, ayrıca algı oluşturmayı, kötüyü deşifre etmeyi, şov yapmayı seven bir kişilik olarak seçmenin ilgisini çekmeyi her zaman başarmıştır, başka da bir özelliği olmayan Gürsel bey seçilme şansını bir daha yakaladı.

Bu arada Abdullah Akın beyin durumuna kısaca bir göz atmakta fayda var kanaatindeyim, bu arkadaş tam bir profesyonel siyasetçi.

Bir bakıyorsun stant kurup sokakta tanıtım yapıyor, bir bakıyorsun tanıtım ve medya başkanı, il sekreteri, seçim işleri başkanı, kısaca her şey, yıllardır bu işlerin içindeyim, böyle bir siyasetçiye ilk defa şahit oluyorum, ne diyelim seçilme şansını yakalar ise Elazığ için büyük bir kazanç olur.

İyi Parti; İrfan Sönmez beyin liste başı olması sürpriz olmadı, teşkilatlara hakim bir siyasetçidir, tanınır, bilinir, entelektüel bir kişiliktir, cesurdur, her kesimden destek alabilecek bir kişiliktir, seçilme şansı yüksek bir aday olarak gözüküyor.

Gelelim tekrar Ceket meselesine, Ak Parti ya şartların ne olduğunun farkında değil, ya da seçim kaybetmek için can atıyor.

Öyle bir liste gönderdi ki tam yırtık bir ceket, Listenin bir ve ikinci sırasına kimse itiraz edemez, gerek Erol Keleş hoca, gerekse Ejder Açıkkapı bey kimsenin itiraz edemeyeceği saygın ve toplumda karşılığı olan isimler.

Gerisi ise tam bir fiyasko, üçüncü sıradaki aday kimdir, nedir, neyin nesidir kimse bilmiyor, Elazığ ile ilgisi alakası olmayan bir şahsiyet, galiba dedesinin hatırına Reisin lütfuna mahzar oldu, ne diyelim ceket sendormu devam ediyor demek ki.

4. sıra için çok yazılarım oldu, bıktım daha da bir şey yazmayacağım, kendi kendime söz verdim, bu efendinin birinci sırayı kaybetmesinde Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'nın  zeki ve stratejik hamlelerine Ak Partinin teşekkür etmesi gerekir, yoksa çok sıkıntı yaşayabilirdi Ak Parti.

Hasan Murat Öz bana alınmasın, severim bu genç arkadaşı, zaten 5.sıraya konularak seçilme şansını baştan kaybetmiş durumda, ama daha çok genç, iyi bir başlangıç yaptı, umarım arkasını getirir.

Bu arada Ak Parti aday adaylarından Haydar Evliyaoğlu için de bir iki şey söylemek isterim, bu arkadaşı ve ailesini tanırım.

Haydar bey, zeki entelektüel, temiz bir şahsiyettir, 3.Sırada olsa idi Ak Parti bir vekil daha kazanmış olabilirdi.

Haydar beyi yazmamın nedeni, 3.Sıradaki adayın dedesinin dindar ve muhafazakâr seçmene yakın olmasıdır diye düşündüğümdendir, oysa bu özellikler Evliyaoğlu ailesinde fazlası ile vardır, Elazığ da tanınır bilinir, seçmende karşılığı olan bir ailedir, neyse Reisin Ceket takıntısına karışmayıp burada keselim Ak Parti değerlendirmesini.

Gelelim, bağımsız, özgür ve azat edilmiş adaylara.

Ali Özcan, Cumhuriyet Meydanında bir ‘’Miting’’ Yaptı, gazeteciyiz merak edip gittik.

Elazığ’ın gakkoş ağzını iyi kullanıyor vallahi, bir Harputlu olarak kıskandım şahsen, gel vatandaş gel yakına gel, gel seni bir kucaklayayım, gel bir öpeyim, Yahu İbrahim hele bu gakkoşları çağır buraya geleler öpeyim onları demesi ise tam bir komedi idi, ne diyelim ihtiras, seçmende bir karşılığı kalmamış Ali beyin.

Bilal Çoban bey, kendisine partisi çok fazla şans verdi, başarılı olamadı, bırakması gerekirdi, bırakmadı, bağımsız aday olarak sadece M.H.P oylarını bölmeye yönelik bir girişimde bulundu, seçilme şansı olmamakla beraber, fazla bir oy alacağını da zannetmiyorum, keşke kötü bir final yapmasaydı, kendi tercihi, saygı göstermek gerekir.

Yasemin Açık hanımefendi, kendisi için gazete köşemde birçok yazım oldu, Mücahit bey için dediğimi bu hanımefendi için söylüyorum, artık hakkında yazım olmayacak.

Kaybetmekten, başarısız olmaktan bıkmıyor, tutku ve ihtirasının esiri olmuş gibi, yazık piyasa da şişirildiği gibi değil.

Malatya ve çevre illerden gelip Baskil ve çeşitli yerlere yerleşen depremzedelerden almayı tasarladığı oylar üzerinden hesap yapan Yasemin hanımın bu çabaları ne Ak Partiye zarar veriri, ne de kendisine bir fayda sağlar, unutmadan söyleyeyim Yasemin hanım O tarla çoktan sürüldü.

Yazının sonunda realist bir sonuç yazayım, okuyucuya ayıp olmasın, seçimin sonucu belli, Ak Parti iki milletvekilini garantilemiş durumda, geriye kalan üç vekil, MHP. CHP ve İYİ Parti arasında bölüşülecek gibi.

HDP ne yapar bilemiyorum, hiç tanımadığım ve izleme olanağı bulamadığım bir partidir HDP.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol