Cumhurbaşkanlığının ikinci turu yapıldı. 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile millet yola devam etmek istedi.

Vatana ve millete hayırlı olsun!

Demokrasi, kendi ve toplumu için en iyisini yapacak kişiye oy vermek olduğu gibi seçim sonucunu olgunlukla kabul edip sahiplenmektir.

Kutuplaşma ve ötekileştirmenin bittiği, ekonomik sıkıntıların çözümü için hepimizin kenetlendiği bir dönem diliyorum.

21 yıldan bu yana girdiği her seçimi kazanan Erdoğan, lider profilinde demokrasinin en öznel açısından tabanını genişletme yanında tabanı en etkin ve başarılı söylemlerle konsolide ederek tekrar 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

İkinci turda kazanan liderlerden biride Cumhur İttifakını destekleme kararı alan ATA ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu. Oğan’a karşı sosyal medyada linç kampanyası oluşturulması muhalefetin keskin dili denilebilir.

21 Mayıs’ta dile getirdiğim gibi Sinan Oğan, Türkiye’nin Asya yüzünü temsil etmesi için Türki cumhuriyetlerin diplomasisinden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığına atanacaktır.

Yürütme için kabinede yer alabilecek isimlerde sürpriz olacak diyorum. Kimse eski kabinenin bakanlarının tekrar kabinede yer alacakları üzerine çok iyimser olmamalı derim.

GELELİM MUHALEFETE

Her seçimin bir kazananı ve bir de kaybedeni vardır. Muhalefet neden kaybettiğini, tabanını genişletemediğini düşünmek yerine iktidarı eleştirmekten başka söylem üretmediğini söylemek yanlış olmaz.

Muhalefet, her defasında kendisini eleştirmeye kalkıştığında parti liderlerini eleştiriyor. Liderine karşı aşağılayıcı dil üretirken, aynı zamanda ideolojik açıdan kendileri gibi düşünmeyen kesime de aynı dili kullanmaya devam ediyor. Şapkayı önlerine koyup düşünmüyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenmek yerine CHP’nin ideolojik bakış ve tabanın söylemleri partinin tabanını genişletmesine barikat oluşturduğunun farkında değiller. Kılıçdaroğlu, her ne kadar birleştirici dil kullanmış olursa olsun, seçmen sadece Kılıçdaroğlu’nun söylemine bakmadı. Bakmaz!

Ayrıca sosyal medyadan ve geleneksel medyada seçmenin demokrasiye yakışır biçimde oy verdiği partiden dolayı hakaret etmeleri anlamıyorum. Neden tebrik etmek zor geliyor!

“Başlasın Türkiye Zaferi ile…BAŞLASIN TÜRKİYE YÜZYILI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından: “Başlasın Türkiye Zaferi ile…BAŞLASIN TÜRKİYE YÜZYILI” paylaşımını yorumlamak gerekirse, Türkiye yüzyılının ikinci dönemi Erdoğan’ın ve Türkiye’nin hem batı hem doğuya bakan kızıl elma için yeni bir yüzyıl olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol