Herhangi bir şahıs ile Polemiğe girmek için bu yazıyı kaleme almadım.

Polemik yapmaktan da nefret ederim.

Polemiğin zayıflık olduğuna inanırım.

İster istemez talihsizce kullanılan bir benzetme sonucunda topa girmiş oldum, konu ile ilgili yazım, hiciv, mizah, tariz ve iğretilemeler ile süslenmiş bir nasihat yazısı idi.

Bana Haddini aşma denilmiş.

Denilmiş diyorum çünkü yazarken kim ne diyecek diye düşünmem ve gelecek tepkileri merak edip araştırmam.

Bir arkadaşın uyarması ile ‘’Haddini Aşma’’ ikazını yapan beyefendinin sosyal medya hesabına baktım, ben de yorum olarak ‘’Çocukluk Yapma’’ yazdım ve orada bitti.

Ben bittiğini düşünürken bu gün yine sosyal medya hesabında beni ve Nafiz Koca’yı kast ederek bir şeyler karalamış ve altına not düşmüş.

Not aynen şu; çatlasanız da patlasanız da size para vermeyeceğim.

Ya sabur ya Allah demekten başka çıkar yolum kalmadı bu itham ve saygısızlık karşısında.

Nafiz kendi adına mutlaka bir cevap verir bu itham ve saygısızlığa.

Ben kendi adıma sana bir şeyler söyleyeyim Vekil efendi.

Beyefendi kardeşim, benim para ile işimin olmadığını olamayacağını herkes bilir.

Bu Kente Turist olarak gelen mevki makam elde edenler bilmeyebilir, Onlar da kısa zaman da öğrenir, sen de öğrenme güçlüğü çekiyorsun ama eninde sonunda öğreneceksin.

Bak güzel kardeşim benim üstüme para çok geldi, ben şu duayı namazdan kalktıktan sonra yapan adamım ‘’Ya Rabbim Pislik Üstüme Geliyor, Beni Pisliğe Bulaştırma Eğer Nefsime Uyacağımı Görür isen O dakika Benim Canımı Al’’

Çok şükür duam kabul oldu ve üstüme gelen paranın meteliği bana bulaşmadı, Allah’a Hamd olsun.

Ben helal rızık dışında bir şey istemedim Rabbimden, sen kimsin ki bana para vereceksin,  eğer paran çok ise çocuklara oyuncak, dondurma al, sevindir O yavruları.

Beni tanıman için sana yardımcı olayım, On yıl Elazığ Belediyesinde Ak Partinin meclis üyesi olarak görev yaptım, bu süre içinde Grup Başkanı idim, Belediye Başkan vekilliği, Meclis Başkanlığı, İmar Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu başkanlığı, Encümen üyeliği görevlerinde bulundum.

Bu süre içinde dost, düşman hiç kimse Murat Ünal şunu aldı, bunu verdi itham ve iddiasında bulunmadı, bulunamadı, sor soruştur ondan sonra benim adımı ağzına al.

Değerli okuyucular, dediğim gibi Polemik benim işim değil, ister istemez beni tanımayan, tanımadığı için saçma sapan ithamlarda bulunan bu beyefendiye cevap yazmak zorunda kalıyorum.

Bir daha tekrar edeyim, Polemik amaçlı yazmıyorum,, amaç Dil dersi vermektir, Kavram yitimi illetini anlatmaktır.

Afazi (Kavram Yitimi) bir hastalıktır, bir eksikliktir, illet olarak ele alınması benim işim değil hekimlerin işidir, anlamadığım işlere karışmak istemem.

Tıbbi Afazi dışındaki kavram yitimi hastalığı epeyi arttı, bu tip Afaziler için bir şeyler söylemeye gücüm yeter, söyleyeyim.

Bu tip Afaziler hiçbir fiziki ve biyolojik eksiği olmayan insanların, kavramları algılayamaması, okuduğuna bir mana verememesi şeklinde görülüyor.

Bu illetin ortaya çıkmasının birçok nedeni olabilir, kanaatimce en önemli neden kavram yitimine sebep olan eğitim eksikliğidir.

Gelelim ders bölümüne, ‘’Hınzır’’ benzetmesine.

‘’Hınzır’’ Arap, Arami, Süryani ve Akat dilinde domuz demektir.

Arapça (ĞNZ) kökünden türemiş bir kelimedir, Kuran-ı kerimde geçen Hınzır ifadesi Türkçe de Domuz demektir.

Bir önek ile derse devam edelim, Bakara Suresi 173 ayet de Allah Haramlardan sakınmayı öneriyor, bu ayet-i kerimede geçen ‘’Lahmel Hınzıri’’ Türkçe karşılık olarak Domuz etidir, ayrıca Nahl suresi 115. Ayette de yine aynı anlamda geçmiştir.

Dersimize küçük bir not düşerek devam edelim, Kuranı Kerim de hüküm bildiren ayetlerin hükmü ortadan kalkmaz, eskimez

Ben bilişsel benlik edindiğim için dedemin babamın adı ile gezmiyorum, ama şunu bil ki, benim iki dedem de Molla-Müderristir yani O devrin İlahiyat Profesörleri.

Biz temel kuran bilgisi alarak yetiştik, Kuranı sadece yüzünden okumuyor, anlam ve mesajını bilerek, içselleştirerek okuyoruz, size de bu tür okumayı öneririm, inşallah Allah nasip eder.

Yazının sonunda size bir daha nasihat ve duada bulunayım, kavram ve anlamlarını çalışın, kavram yitimi Afazi hastalığı kötü bir illettir.

Allah şifa versin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol