Talana, soyguna, imar rantına, yolsuzluğa, rüşvete, suiistimale karşıyız diye çıktılar, seçmen haydi görelim sizi, size bir imkan veriyoruz dedi.

Dedi ama dediğine bin pişman oldu, Pertek den CHP ye oy vermiş son mahalli idareler seçimlerinde de mevcut CHP belediye başkanına destek vermiş, benim de yakının olan bir arkadaş aradı.

Yahu sadece Elazığ ile ilgili yazılar yazıyorsun, sen de Pertek’li sayılırsın köşeni bir gün de bize ayır dedi.

Telefon görüşmesinden önce bir takım videolar atmış, yapılan işlere Pertek Sivil İnisiyatif platformunun ilçe genelindeki protesto ve tepkilerini izlememi istemişti.

Köşe yazarken kırk eleyip bir yazıyoruz, telefon görüşmesinde de daha detaylı bilgi istedim, sağ olsun üşenmeden uzun uzun anlattı.

Anlattıkları tipik yolsuzluk, suiistimal, arsa rantı, yandaş kayırma, belediyeyi zarara sokma idi, hiç şaşırmadım, bana yazılı olarak belgeye dayalı bilgiler gönder köşeme taşıyayım dedim.

Kamu görevi yapıyoruz, yazmak zorundayız.

Yazalım ama bir şaşkınlığımı belirterek başlayalım yazmaya.

Pertek Tunceli ye bağlı bir ilçe demografik yapısı ise son yıllarda çok değişti, nerede ise Tunceli kökenli vatandaşlarımız çoğunluğu elde etti.

Bunu niye yazdım bu vatandaşlarımızın hepsi CHP li değil, Yeşil Sol Partili EMEP li ve benzeri sol partilere mensup.

Bu partilerin de ilçede parti örgütleri mevcut, bu partilerden CHP li belediyenin yaptığı bu rezalete karşı tık yok, şaşırmamak elde değil, ne bir suç duyurusu, ne bir basın bildirisi, adeta susturulmuş gibiler, yazık devrimcilik de yozlaştı, ayağa düştü demek.

Başlayalım rezaleti yazmaya.

Pertek Belediyesi Arıtma Tesisi yapmak için karar alıyor, gerekli tesisi için Baraj Gölüne yakın bir alan da karar kılınıyor, bu alan şahıslara ait ve imarsız, sadece turizm tesisi için imara açılma özelliği taşıyor, yani konut alanı değil.

Belediye bu 35 dönümlük yeri en yüksek rakamla 15 milyon karşılığında alabilir, Pertek imarsız arsa fiyatlarının en yüksek rakamını yazdım.

Yok, öyle yapmıyor, Halk Belediyeciliği yapma iddiasındaki CHP li belediye.

‘’Halkı düşünerek’’  Belediyenin İmarlı 105 dönüm arsası ile bu 35 dönüm imarsız arsayı takas ediyor, al sana Halkçılık, Halk adına 150 milyonluk bir vurgun, bu rakamı da kafadan yazmadım, araştırmanın ürünüdür, Pertek de 105 dönüm imarlı arsanın bedelidir bu, 150 milyonluk vurgun.

Buraya kadar işin mali boyutu.

Bundan sonra profesyonel işler başlıyor.

Yine bir CHP li belediye meclis üyesi bu rezaletten rahatsız oluyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor, encümen kararının bu takası içermediğini, takas maddesinin karar alındıktan sonra metne eklendiğini söyleyerek dilekçe hazırlayıp savcılığa sunuyor, sonra mafya tipi işler başlıyor, meclis üyesi susturuluyor, dilekçeyi geri almak zorunda kalıyor.

CHP li meclis üyesinin bir iddiası daha dehşetli, meclis üyesi encümen kararında takas maddesi olmadığı halde takas yapıldı diyerek, bu kayıtlı belgenin yok edilmesi için Belediye bilgisayarlarının hart disklerinin söktürülüp yerine yeni disklerin taktırıldığını iddia ediyor dilekçede.

Bu işleri iyi bilirim meclis üyeliği dönemimde Elazığ Belediyesinde böyle bir vakayı açığa çıkarmıştım.

Tam bir FETÖ taktiği yapılan.

Bana gönderilen belgeye dayalı bilgileri tek tek köşemde yazacak değilim, işin yargılık boyutunu düşünerek, yargılık bir meselede detay yazmayacağım.

Sadece şunu yazmak zorundayım, bu rezaletin açığa çıkmasını sağlayacak olan Belediye Bilgisayar Hart Disklerinin incelenmesi olacaktır, Hart Diskler öyle kafadan sökülüp yerine yenisi takılmaz, sökme takma tutanakları düzenlenir, imza altına alınır, söken ve söktüren imzalar ve sökülen hart diskler saklanır.

Biz şimdilik bu kadar yazıp bekleyelim, bundan sonra işi Emniyet KOM a, Siber suçlara, dijital suçlar birimine bırakalım, bu arada savcılığın bu yazıyı da suç duyurusu kabul edip, CHP li meclis üyesinin geri aldığı suç duyurusu ışığında kamu Kovuşturması açıp açmayacağını bekleyelim, yargıya saygımız gereği bunu yapmak zorundayız.

Gereğinin yapılacağını düşünüyorum, umarım yapılır, bu işlerde yetenekli biriyim, bunun ispatı önceki yıllarda var, işe ben el  atar isem sonuna kadar giderim, üstüme 2010 yılında salınan infaz çetelerine rağmen yılmadım, susmadım, bu seferde susmam ve yıldıramazlar.

Devletime ve yargıya güvenerek şimdilik benden bu kadar diyorum.

Bu yazım aynı zamanda basın yolu ile bir suç duyurusudur umarım dikkate alınır.

Küçük bir ilçe belediyesinde bunlar yapılıyor ise İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin gibi büyük şehirlerde ve diğer CHP li belediyelerde neler yapıldığını düşünmek dahi istemiyorum, bana ne Dünyayı ben mi kurtaracağım, Ak Parti düşünsün İktidar ya.

Devrim yapıp halk iktidarı kuracak devrimci partiler düşünsün, ben devrimci değilim iflah olmaz bir anarşistim bana ne.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol