Basına; “Çaydaçıra Mahallesinde Cinayet” başlığıyla yansıdı. 


Oysa cinayet, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde işlendi.


9 aylık evli genç Pompalı Tüfekle öldürüldü. 


Soru şu; koskoca İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezine Pompalı Tüfekle nasıl girildi?


İl Özel İdaresi kaynaklarıyla şehre kazandırılan koskoca yerleşkede güvenlik görevlisi yok muydu, varsa kavga esnasında bu insanlar araçlarından pompalıyı getirmeye giderken güvenlikçiler ne yapıyordu?


Zaman zaman İl Genel Meclis Üyelerinin önerge verdiği, basının sorduğu soruları askıda bırakan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinin yetkili ve sorumluları umarız bu soruları da askıda bırakmaz.
Bu Merkez sıradan bir merkez değil, Sayın Cumhurbaşkanının da önemseyip açılışını bizzat yapmak için ilimize gelmesine vesile olan bir merkez.


Sadece Elazığlı gençlere değil, dünya gençlerinin buluşup projelerini gerçekleştirmelerine vesile olacak bir merkez.


Böyle bir merkezde güvenlik zafiyetinin yaşanması demek aymazlığın zirvede olması demektir.


Artık hastanelere bile küçük bir çakı ile girilmesi imkansız hale gelmişken böyle devasa bir merkeze pompalı tüfekle girmek, girilmesine müsaade etmek zafiyetten başka bir şey değildir.


Devlet Nisan 2022’de boşanma sonucu velayet kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması ile ilgili güzel bir uygulama başlattı.


Bu uygulamaya göre boşanma sonucu ebeveynlerden sadece birinde velayeti olan çocuklar artık icra yolu ile değil de bütün masrafları devlet karşılamak kaydıyla valiliklerin belirledikleri mekanlarda çocuklarını görecek veya teslim alacaklar.


Bunun için 11 tane pilot il belirlendi bunlardan bir tanesi de Elazığ idi.


Belirlenen Pilot illerde öngörülen mekanların nasıl olacağına ve çocukların nasıl teslim edileceğine dair de çok anlamlı ve ince düşünülmüş yönetmelik hazırlandı.


Hazırlanan bu yönetmeliğe göre velayeti diğerinde olan ebeveynlerden biri çocuğu annesine veya basanı göstermek için adliye saraylarında belirlenen odalarda değil, Valilik eliyle belirlenen çocuk ve gençlik merkezlerinde, millet bahçelerinde hiçbir yer yoksa bile kreş ve anaokullarında teslim edip teslim alacaklar.


Ve bu mekanlarda üst düzey güvenlik önlemleri alınmanın yanı sıra çocukların yaş gruplarına göre oyuncak grupları ve kütüphanelerden müteşekkil olacak.


Belirlenen bu kriterlere göre 11 Pilot İl içerisinde en verimli il Elazığ’dı.


Zira uluslararası çocuk ve gençler için düşünülmüş bir merkezdi.


Böylesine anlamlı bir merkezde çocuk dayısı tarafından babasına götürüldüğü yerde pompalı tüfekle öldürüldü.


Olay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından çok taraflı araştırılıyor.


Elbette ki yasal olarak yapılması gereken ne varsa yapılacaktır.


Ancak böyle bir merkezde böyle bir cinayetin işlenmesinin arka planları da araştırılmalıdır.


Her şeyden adı bile heyecan veren İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezine pompalı silahlarla girmek bu kadar kolay mı?


Bu sorunun cevabını bilmek hepimizin hakkı…


Kolaysa bundan sonra çıkacak olan kavgaların ve ölümlü olayların önüne kim geçecek.


Boşanmış bütün aileler bundan böyle o merkezde çocuklarının ortak paydasında buluşacaklarsa bu tür menfur olayların yaşanmamasını kim garanti edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mehmet 2 yıl önce

Yine (Ebeveyne yabancılaşma sendromu) Boşanmalarda genellikle velayet anneye verildiği için babalara çocuklar çok az gösteriliyor. Babalar az görmesine rağmen malesef bazı kadınlar çocukları babaya hiç göstermek istemiyor, Yabancılaştırmak istiyorlar. Sürekli çocuklara babayı kötülüyorlar. Sonra da ebeveynler arasında istemediğimiz kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocukların sadece anneye değil babaya da ihtiyacı var. Böyle olaylar hepimizi çok üzüyor.