Öne Çıkanlar haber Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkayaya Önemli Görev DEVA Partisinde İl Başkanı Görevden Alındı  UEFA

Bu haber kez okundu.

HAKEMCE

HAKEMCE

Hakem                                               : Abdullah Volan AYDIN - Gaziantep Bölgesi – B Kls. Hakemi

1 Nolu Yardımcı Hakem       : Fatih SÖYLER – İzmir Bölgesi – C Kls. Yrd.

2 Nolu Yardımcı Hakem       : Kaan KAYA – İzmir Bölgesi – C Kls. Yrd.

4. Hakem                               : Cemal Emre GÖMEÇ – Kayseri Bölgesi – Bölgesel Hakem

Gözlemci                                : Murat ŞAHİN – İstanbul Bölgesi

Temsilci (1)                            : Alim ÖZDEMİR – İstanbul Bölgesi

Temsilci (2)                            : Hasan AVCI - Zonguldak Bölgesi

İlk Yarı                                               : ( 1 – 0 ) -  Dk. 40 Ahmet Can Arık  (Elazığ Karakoçan FK)

Skor                                       : ( 4 – 0 ) – Dk. 50 Şehmuz Abdulkadir Aksu, Dk. 69 Ekrem Sütçü,

                              Dk. 74 İlhan Aslanoğlu (Elazığ Karakoçan FK)

MAÇ ANALİZİ

…. :  HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın 8. Dakikasında; Karakoçanspor lehine verilen faul kararı doğru yer aldığından tespiti doğruydu.
  • Karşılaşmanın 12. Dakikasında; ikili mücadele sonucu verilen faulde karar doğruydu fakat rakip oyuncunun itme ve tutmadan dolayı ihtarla cezalandırabilirdi.
  • Karşılaşmanın 28. Dakikasında; Karakoçanspor’lu 03 numaralı oyuncusu Cuma’ya Düzcespor’un 61 forma nolu Emre Bekir’in yapılan sert müdahaleyi doğru yer aldığından tespitini iyi yaptı ve ihtar kararı da doğruydu.
  • Karşılaşmanın 50. Dakikasında; Karakoçanspor’un geliştirdiği atakta Düzcespor’un 06 forma nolu oyuncusuna verilen ihtar ağır bir karardı. Sözlü olarak uyarması gerekirdi.
  • Karşılaşmanın 60. Dakikasında; Düzcespor’un 06 forma nolu oyuncusu Semih Üstün Karakoçanspor’un atağını kesmesi sonucu verilen faül ve ihtar yerinde ve doğru bir karar. Fakat 50. Dakikada verilen ihtar basit olduğundan akabinde de gelen ihraç sonucu etkilemiş oldu.
  • Karşılaşmanın 61. Dakikasında; Karakoçanspor’un sol kanattan yaptığı atakta rakibinde 10 kişi kalmasıyla sert bir oyun ortaya konuldu ve 05 forma nolu oyuncu Dede Çelik’in yaptığı müdahale sonucu verilen kart doğruydu.
  • Karşılaşmanın 89. Dakikasında; lider durumda olan Düzcespor’un kalesinde gördüğü 4 gol sonrası sert futboluna pozisyonlara yakın olması ve verdiği kararların çoğunluğu yerindeydi.

…. : 1 NOLU YRD. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın ilk yarısında ve ikinci yarıda verdiği kararlar doğru ve yerinde kararlar oldu.
  • Karşılaşmanın 20. Dakikasında; önünde gelişen ikili mücadele sonucu faulü iyi tespit etmesi ve hakemiyle olan diyaloğu iyiydi.
  • Karşılaşmanın 38. Dakikasında; Karakoçanspor’un zaman zaman teknik heyetin alanı ihlal etmesini 4. Hakem ile koordineli bir şekilde uyarılarını yapması olumluydu.
  • Karşılaşmanın 78. Dakikasında; Karakoçanspor’un atağında savunma yapan Düzcespor’un ofsayt itirazlarına ihlali bozan oyuncuyu işaret etmesi tepkilerin önüne geçmiş oldu ve saha içi ve teknik heyetin pozisyonlara itirazları pek olmadı.

…. : 2 NOLU YRD. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın 31. Dakikasında; önünde yaşanan ikili mücadelede Düzcespor’lu oyuncunun Karakoçanspor’lu oyuncuya yaptığı sert müdahale sonucu verilen faul sonrası ihtar ile cezalandırılmasını hakame sözlü olarak uyarması gerekirdi.
  • Karşılaşmanın 50. Dakikasında; Düzcespor takımının 06 numaralı oyuncusu Semih Üstün’ün yaptığı faul sonrası kendisine yakın olan hakeme sözlü olarak uyarıda bulunup ihtar kararının ağır olduğunu söylemeliydi.
  • Karşılaşmanın 72. Dakikasında; ikili mücadelede taç çizgisi hizasında yapılan atakta topun çizgiyi geçip geçmediğini hakemine el işareti ile göstermesi olumluydu.

…. : 4. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın ilk yarısı ve ikinci yarı bitimine kadar olan sürede hakem ve yardımcı hakemleri ile iletimi gayet iyiydi.
  • Karşılaşmanın ikinci yarısında sürekli ataklı oynayan tarafın ev sahibi olması nedeniyle rakip takımın itirazlarına uyarılarla müdahil olup durumu sakinleştirmesi gerekirdi. Yapılan itirazlara açıklamalar yapması itirazların sürekliliğini ve devamını getirmiş oldu.
  • Bölgesel hakem olmasına karşın hakemi ve yardımcı hakemleri ile olan iletişimi gayet iyiydi. Fakat düzeltmesi gereken tek husus ise; teknik alanda yapılan itirazların tansiyonu yüksek durumda iken açıklama konumuna girmesi hakemini zor duruma sokar ve de kötü bir görüntü vermiş olur.

…. : ÖNEMLİ NOT : ….

  • Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şube Başkanı, Elazığspor’un eski kalecilerinden ve Teknik Direktörlerinden Münir Yılmaz’ın vefatı her kesimi üzüntüye soktu. Ortaya konulan iyi futbol ve 3 puan Münir hocamıza atfedildi.

Anahtar Kelimeler:
Hakemce

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol