TBMM de bütçe görüşmeleri tüm dehşeti ile devam ediyor.

Dehşet ve şiddetin her türü genel kurulda yaşanıyor, uçan tekme ile rakibini nakavt eden mi dersin, rakibini komaya sokan, kalbini durduran mı dersin, Recep İvedik’e parmak ısırtan maganda küfürleri mi dersin ne ararsan bulacağın tam tekmil bir gerilim filmi.

Kimileri için çok keyifli bir ortam olabilir, ne de olsa toplumun aynası bir meclis, toplumun en seçkinlerinin toplandığı, memleket sorunlarına çareler arandığı bir mekan.

Tüm guruplar kendi kulislerinde saldırı planlar yapıp genel kurula giriyor ki, hatip daha ağzını açmadan, yuh sesleri tavan yapıyor, pankartlar açılıyor, sıralara vuruluyor, hızını alamayanlar kürsüye saldırıya geçiyor, kürsüde yer bulamayanlar kürsü önü açık alanda savaşa başlıyor, göbekli ve yaşı bir hayli ileri vekiller o arbedede tekme yiyip ters dönmüş kaplumbağa gibi yıldız saymaya başlıyor.

Kadın vekiller hiç geri kalır mı bu göze girme savaşında, onlar da erkek arkadaşlarına nispet edercesine bazen tekme atarak, tırnak geçirerek, çoğu zaman da hemcinslerini saçını başını yolarak bu kutsal savaşını bir parçası olmaya devam ediyor.

Hele bir kadın vekil görüntüsü yaşandı ki, meclisi bilmeyen, tanımayan terörist bastı zanneder, saçları arkadan bağlı ufak tefek bir kadın, koltuğundan fırlayıp kürsüye hücuma geçti, el kol hareketleri, yumruk sallamalar, bakanlara parmak uzatma replikleri ile kürsüyü işgal etmesi izleyenleri dehşete düşürdü.

Geçmiş yıllarda da bütçe görüşmeleri yapılır, parti genel Başkanları günlerce hazırlanır, genel kurulda saatler süren konuşmalar ile meclisi ve bütçe görüşmelerini merak edip izleyen yurttaşları bilgilendirirdi, O günler çok gerilerde kaldı artık.

Artık öyle olmuyor, bütçe bilgilerinden çok, siyasi polemikler, rakip vekillerin arşivlediği her türden skandal, rezalet ve gayrı meşru ilişki kürsüden servis ediliyor.

Bu canhıraş mücadele işlevini yitirmiş bir mecliste yaşanıyor.

2017 referandumu ve 2018 seçimi ile resmen olmasa da TBMM kepenk kapatmıştır, TBMM artık işlevini yitirmiş göstermelik bir meclistir.

TBMM 600 vekil binlerce personel ile ballı kaymaklı bir istihdam alanıdır artık.

İşlevini yetirmiş bir meclisin bu nefes kesen mücadelesi, bu canhıraş gayreti nedir, niyedir diye haklı olarak bir soru takılıyor aklımıza.

‘’Desinler ki Haçonun da hançeri var’’

Haço güçsüz, kuvvetsiz kısa boylu gariban biridir, akranı güçlü kuvvetliler gibi olmak ister, giyinir, kuşanır, beline bir hançer takıp dolaşmaya başlar, boyu kısa olduğu için hançerin ucu yere sürünür, bu sefer de alay konusu olur, alaycı akranlarına ‘’Ne var niye alay ediyorsunuz, desinler ki Haçonun da hançeri var der, Anadolu da güç gösterisi yapan güçsüz insanlar için ‘’Haçonun da Hançeri Var’’ ifadesi kullanılır olur.

TBMM bu aralar hançer takmış HAÇO gibi.

Hazır Haço dan laf açılmışken CHP nin yeni danışmanı Jeremy Rifkin den söz etmeden geçmek olmaz.

CHP görkemli bir toplantı ile 2023 vizyon belgesini açıkladı, bu tanıtım toplantısının flaş ismi Jeremy Rifkin idi, kimileri yerlere göklere sığdıramadı, kimileri ise yerden yere vurdu bu zatı muhteremi.

Biz ne yerden yere vurup ne de göğe çıkararak bu muhteremi olduğu gibi tanıtalım.

Jeremy Rifkin bir ekonomist ve sosyal kuramcıdır, bunlardan Dünyada çok sayıda var, bu efendinin diğerlerinden farkı 3.Sanayi Devrimimi hazırlığının mimarlarından biri olmasıdır.

CHP hangi akılla bu kuramcıyı danışman yaptı, kurtarıcı olarak tanıttı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Türkiye henüz sanayi devrimini gerçekleştirememiş, yarı sömürge bir ülke iken 3.Sanayi Devrimini nasıl yakalayacak anlamak mümkün değil.

Sen çıkıp meydanlarda saman bile ithal edemiyoruz, toplu iğne bile üretemiyoruz diye yaygara koparacaksın, arkasından bizi 3.Sanayi Devrimine hazırlayacak diye Jeremy Rifkini danışman edineceksin, gülerler adama.

Neyse CHP bizim Haço gibi Amerikan hançerini beline taktı bir kere, havaya girdi, umarız alay konusu olmaz.

Sosyal Demokrat partiler böyledir, ütopya üretir, hayal satarlar, görevleri Liberal Dünya Düzenini Sol Siyasal Devrimci hareketlerden korumaktır, emekçileri sisteme entegre etmektir.

Siyasal okur yazarlığı kıt geniş halk kitleleri CHP yi halen soldan saymakta, bir umut olarak görmeye devam etmektedir.

Son yıllarda bu umut ivme kazanmış, AK Partinin yaptığı ciddi yanlışlar sonucu CHP için iktidar umudu doğmuştur.

Kahin değiliz ama geleceği görüyoruz, seçmen inatlaşması ile CHP iktidar olabilir.

CHP iktidarı sadece sistemi revize ederek devamını sağlar, fakirin fakirliği devam eder, garibin ezik yaşamı değişmez, sadece emekçi öfkesi yatıştırılır, toplumsal muhalefetin gazı alınır, sistem nefes alır, emek sömürüsüne dayalı Neo Liberal düzen devam eder.

Bizim gibi yarı sömürge ülkelerin kaderidir bu kısır döngü, sistemin çarkları aşınır, yeni çarklar bulunur, sömürü ve yağma devam eder.

Ne diyelim, biraz da sosyal demokrat yağma yaşayalım.

Kaderimiz, kaderimizi biz yazdık, bu lanet yazgıyı biz tercih ettik, bir türlü birey olmayı başaramadık, güdülen kul olmak hoşunuza gidiyor, gönüllü kölelik içimize işlemiş.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol