ALİ KÜÇÜK: Tefsir sohbetleriyle insanımıza bazı şeylerin hakikatini anlatmaya çalışmıştı. Öğrencilik döneminde kendisiyle tanışma fırsatı da bulmuştum. Bir vesileyle şehrimize gelmiş, bir camide vaaz vermişti. Halen de internette eski sohbetleri yayınlanıp, sadaka-i cariye olarak devam ediyor. Kasım 2017’de ahiret yurduna göç etti. Rabb’imiz gerçeğin ta kendisini anlatmaya çalışmış bu güzel insana rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

MUHAMMED MURSİ: Mısır Müslümanlarının yüz akı. Zamanımızın Seyyid Kutub’u… Darbecilere boyun eğmeyen büyük şehid. Haziran 2019’da mahkeme salonunda şehid düştü. Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

İSMAİL KAZDAL: Gürcistan Batum’da doğmuş, Aralık 2020’de göçmüştü. Bir Osmanlı beyefendisi. Eserlerinde İslam’ın evrenselliğiyle birlikte, milletimiz ve medeniyetimizin kurtuluş reçetesini de sunmaya çalışmış, bilge Müslüman. Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

MEHMED ALAGAŞ: Üniversite yıllarımızda kendisiyle tanışmak için İzmir Konak’a kadar gitmiş, görüşemeden geri gelmiştik. Güzel ve takva sahibi bir Müslüman aydın. Söyleyip yazdıklarını, yaşamaya ve yaşadıkça da çok sade diliyle anlatmaya çalışan müstesna insan. İnsan Dergisi’ni çıkarıp, sonra yayınevine çevirmişti. Eserlerini de oradan çıkarmış, karınca kararınca da olsa bir şeyler yapmaya ve anlatmaya çalışmıştı. Şubat 2021’de o da göçtü. Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

AHMET KALKAN: Kütahya’da doğmuş Ekim 2021’de göçmüştü. Kitapla çok yakın arkadaş olan, 60’a yakın kitap çıkaran ve her kitabı yayınca girince “bir evladım daha oldu” diyen, fikir ve değer üreterek ümmete hediye eden, eğer ticari olarak kullanılmamak şartıyla kitaplarını ve yazılarını isim vermeden ümmetin kullanımına açan cömert yazar. Eserlerinde telif nedir bilmeyen, bilginin herkese ait olduğunu düşünen müstesna Müslüman. Tevhidi ve şirki öğretmeye ki onu bilip, inanmamız gerekenleri yaşayışıyla da öğretmeye çalışmış bir alim. Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

RASİM ÖZDENÖREN: Yedi güzel adamdan biri, Müslümanca düşünmeyi kendisinden öğrendiğimiz, gül yetiştiren adam. Onun gidişiyle Yedi Kandilli Süreyya’mızın defteri de kapandı. Temmuz 2022’de o da göçtü. Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

RAMAZAN KESKİN: Zor zamanların, şubat soğuklarının ve yeniden dirilten eylemlerimizin büyüğü. Eğilip bükülmeyen, bırakıldığımız yerde devam ve sebat eden karakter abidesi. Malatya’mızın güzel insanı, zamanın Ebuzeri… Ağustos 2022’de gidenlerin kervanına katıldı.  Rabb’imiz rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

MUSTAFA KARAHASANOĞLU: Öğrenciliğimde ilk sayısı çıkan ve dağıtımında da görev aldığım gazete olan Vakit’in kurucusu ve imtiyaz sahibiydi. Müslümanlar arasında ayrım yapmamış, aynı bahçenin farklı renkli gülleri olarak algılamıştı. Daha sonraları gazete çok badireler atlatmıştı. Ağustos 2022’de o da göçmüştü. Rabb’imiz bu güzel Müslümana rahmet ve mağfiret etsin İnşallah.

YUSUF KARADAVİ: Mısır’da doğmuş, asrımızın büyük alimi. Müslümanların yüz akı bir mücahid. İfrat ve tefritten uzak yıldız insan.

Kudüs Müslümanların ortak davasıdır. Bu beldenin bugün işgal altında olmasının sebebi dünya Müslümanlarının birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş olmasıdır.”   Kudüs Davası’nın gündemimizden asla düşmemesini önermişti. Eylül 2022’de o da göçtü. Anlayamadılar, bazı hoca kılıklı zavallılar…

Rabb’imiz bu büyük insana da rahmet ve mağfiret edip mekanını cennet eylesin İnşallah.

Biraz daha eksildiğimizi her geçen gün hissedip tenhalaşsak da, ümitvar olmaya devam, İnşallah…

Selam, hürmet ve dua ile…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol