Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

AK PARTİ'DE BAŞKANLIK SAVAŞI!

Ramazan Gürgöze'nin 20 Temmuz'da AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinin üzerinden 60 gün geçti.  2 aylık süreçte AK Parti İl Başkanlığına atama yapılmadı. Elazığ'a il başkanı atanmaması 'Parti içinde neler yaşanıyor?' sorusunu akıllara getirdi.
 

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILMIŞTI

AK Parti Genel Merkezi, 20 Temmuz'dan bu yana boş olan AK Parti İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapmıştı. Temayülde il yönetim kurulu üyeleri, İl kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, İl disiplin kurulu üyeleri, Demokrasi hakem kurulu üyeleri, Merkez ilçe yönetimi, AK Parti İl genel meclis üyeleri, AK Parti Merkez ilçe belediye meclis üyeleri, Kadın kolları ilçe başkanları, Belde başkanları ve Belde belediye başkanları oy kullandı. İl Başkanlığının belirlenmesi sürecinde il kadın ve gençlik kolları başkanları, eski il başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis başkanları ile yüz yüze görüşme yapıldı. Kurucular kurulu üyeleri, mevcut ve eski milletvekilleri ise görüşme usulü ile fikirlerini beyan etti. Temayül yoklaması ve ön görüşmelerin ardından hazırlanan rapor parti üst kuruluna gönderildi.
 

GÖZLER GENEL MERKEZDE

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının değerlendirmesinin ardından belirlenecek 3 isim AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve nihai karar verilecek.


GÜÇ SAVAŞI MI YAŞANIYOR?
AK Parti Elazığ il Başkanlığı için 20'nin üzerinde adayın ismi geçiyor. İl başkan yardımcıları, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, eski il başkanları, eski belediye başkanları ve eski milletvekillerinin isimleri aday listesinde yer alıyor. Parti içerisinde ağırlığı ve etkisi olan isimlerin de il başkanlığına aday olması genel merkezin işini zorlaştırdı. İddiaya göre, adaylar arasında güç savaşı yaşanıyor. Her adayın parti içerisinde yoğun kulis yaptığı öğrenilirken, isimler üzerinde kararsız kalan Genel Merkezin ince eleyip sık dokuduğu ifade ediliyor. Çekişmeli geçen başkanlık yarışında heyecanla beklenen atama kararının hafta sonuna kadar verilmesi öngörülüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol