Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

BU NASIL MÜCADELE?

Tüm uyarılara rağmen tedbirleri dikkate almayan kişiler nedeniyle koronavirüs hastalığının yayılımı önlenemiyor. Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi, Elazığ'da da entübe hasta sayısında artış olduğu öğrenildi. Kentteki hastanelerde yoğun bakım servislerinin doluluk seviyesine ulaştığı ifade ediliyor. Korkunç tablo gözler önündeyken, sorumsuz kişilerin umursamaz tutumları birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde çok sayıda doktor ve sağlık personelinde koronavirüs çıktığı iddia edilirken, Fethi Sekin Şehir hastanesinde çok sayıda pozitif vaka bulunduğu ve her geçen gün hastanedeki doluluk oranının arttığı öğrenildi. İlçe ve köylerde koronavirüs vakalarında ciddi oranda artışlar yaşanırken, şehir merkezinde maskesiz ve mesafesiz bir yaşam sürüldüğü gözlendi.
 

DENETİMLER YETERSİZ

İl genelinde toplu taşıma yapan araçlarda denetim yapılmazken, denetimler sadece bireylerin inisiyatifine bırakıldı.

Özellikle Gazi Caddesi günün her saatinde ürküten maskesiz kalabalıklar virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.
 

KALABALIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Sağlık Bakanlığı ve Hükümet yetkililerinin yaptığı tüm uyarılara rağmen il genelinde düğün, sünnet, asker uğurlama ve taziyelerde yaşanan olumsuz görüntülerin önüne geçilemiyor.

Kurban Bayramında, kurban kesimleri ve bayramlaşmalarda koronavirüs adeta unutuldu.

Uyarıların dikkate alınmaması ve denetimlerin yapılmaması nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da pozitif vaka sayılarında ciddi artışlar gözleniyor.
 

ELAZIĞ HALKI REHAVETE KAPILDI

Türkiye'nin birçok kentinde vaka sayıları açıklanarak vatandaşların virüse karşı daha çok duyarlı olması sağlanıyor.

Valilikler ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan açıklamalarla hem vaka sayıları paylaşılıyor hem de vatandaşların tedbirlere uymaları isteniyor.

Elazığ'da ise  bu konuda herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Ramazan Bayramından buyana Elazığ'daki vaka sayısına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 'Elazığ'da vaka yokmuş' intibası uyandıran bu durum, vatandaşlarda rehavete neden oldu.

Kentteki cadde, sokak ve meydanlarda maske, sosyal mesafeye uyulmadığı gözleniyor.
 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YETERLİ BİLGİLENDİRME YAPMIYOR

Tehlikenin ciddi boyutlara ulaştığı Elazığ'da hastalıkla ilgili yeterli bilgilendirme ve uyarı yapılmaması vatandaşları tedirgin ediyor. Bu konuda yetkili kurum olan İl Sağlık Müdürlüğü, prosedürler dışına çıkmıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünün tedbirler konusunda toplumu yeterli bilgilendirmediği ve hastalık görülen yerlerde karantina uygulamasını yeterince yapmadığı gözleniyor.
 

MÜDÜR NE ZAMAN ATANACAK?

Prof. Dr. Cahit Polat'ın İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrılmasının üzerinden 2 hafta geçti ancak il müdürlüğüne hala atama yapılmadı. Koronavirüs salgın hastalığıyla mücadelede kritik bir süreçten geçilirken bu süreci yönetmesi gereken kuruma yönetici atanmaması tepkilere neden oldu.
 

VAKA SAYILARI AÇIKLANSIN

Tehlikenin farkında olan duyarlı vatandaşlar, hastalıkla mücadelenin topyekün olacağına dikkat çekerek, tüm toplumu tedbirlere uymaya davet etti.

Vatandaşlar ayrıca yetkililere seslenerek Elazığ'daki vaka sayılarının günlük olarak açıklanmasını isteyerek, bunun hastalıkla mücadele etkin rol oynayacağını savundu.

TEHLİKE ARTIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgın hastalığı can almaya devam ediyor.

Dünya genelinde virüs nedeniyle 700 Binin üzerinde kişi yaşamını yitirirken, entübe hasta sayısı 19 Milyona yaklaştı.
 

Ölümcül virüs nedeniyle Türkiye'de 5.765 vatandaş hayatını kaybetti, toplam hasta sayısı da 250 Bine dayandı. Ağır hasta sayısı ise 583 olarak açıklandı.
 

İKİNCİ DALGA KORKUSU

Türkiye'de 11 Mart'ta görülen Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde sıkı tedbirler alınmış, hastalığın ciddi boyutlara ulaşması engellenmişti.

Ancak 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreciyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış gözlenmeye başlandı. Bir süredir 900 rakamında seyreden vaka sayısı son günlerde yeniden attı.

Sağlık bakanlığınca yaypınlanan koronavirüs tablosuna göre 4 Ağustos'ta vaka sayısı Binin üzerine çıktı.

Uzmanlar, toplu etkinlik ve programlar nedeniyle hastalığın yayılımının arttırdığına dikkat çekerek,  ikinci dalga olmaması için herkesin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. 
 

YENİ HASTA SAYISINDAKİ YÜKSELME CİDDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında yeni hasta sayısındaki yükselmenin ciddi boyutta olduğu belirterek, "İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin.

Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz.

Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.

Tedbirde birliğe ihtiyacımız var." dedi.

Anahtar Kelimeler:
BU NASIL MÜCADELE?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol