Öne Çıkanlar yerelhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

CAMİDE HATIRA FOTOĞRAFA TEPKİ

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Cuma namazının farzından sonra bir grup din görevlisiyle, cumanın sünnetini kılan cemaatin önünde sosyal mesafeyi ihlal ederek fotoğraf çektirdi. Bu görüntü cemaatin tepkisine neden oldu.
 

İddiaya göre, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Cuma namazını Elazığ merkez İmam-ı Azam Camiinde kıldı. Cemaate imamlık yapan İl Müftüsü Aydın, farz namazından sonra müezzine işaret ederek dua edip namazı bitirdi. Müftü Aydın, cemaate dönerek “sünnetleri evlerimizde kılalım, tesbihatı evlerimizde çekelim” diyerek ayağa kalktı.
 

Cemaatin bir kısmı seccadesini alarak kapıya yöneldi, bir kısmı da kapıda yığılma olmasın diye sünnetleri kılmaya devam etti. Cuma namazının sünnetlerini kılmayıp cemaate de evlerinde kılmalarını söyleyen il müftüsü Selami Aydın, cami imamı, müezzin ve yanında gelen memurlar ile birlikte namaz kılanlara aldırmadan kıbleye arkalarını dönerek, sosyal mesafeyi de ihlal edip hatıra fotoğraf çektirdi. Müftü Aydın ve yanındakilerin namaz kılanların önünde saf tutup poz vermeleri cemaatin tepkisine neden oldu.

Bazı vatandaşlar Müftü Aydın'a; "Oldu mu bu? Namaz kılanların önünde, sosyal mesafeyi de ihlal ederek poz vermek, fotoğraf çektirmek yakıştı mı? diye sordu. Vatandaşın bu tepkisine Müftü Aydın'ın sessiz kaldığı ancak yanındaki bazı görevlilerin “sünnetleri evde kılın kardeşim” dediği ileri sürüldü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol