Öne Çıkanlar son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Hicret Mahallesi sosyal tesislerinde açılan kermeste, kursiyerlerin yaptığı ürünler satışa çıkarıldı.

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan'ın öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Müdürlüğünün destekleriyle 2019 yılı Eylül ayında açılan mesleki eğitim kursları tamamlandı.

9 ay süren kurslarda 10 farklı alanda 250 kursiyere eğitim verildi.

Kursiyerler, eğitim gördükleri kurslarda üretim gerçekleştirdi.

Ortaya çıkan yüzlerce el emeği göz nuru ürün, Hicret mahallesi Sosyal Tesislerinde açılan sergide görücüye çıktı.

Cuma gününe kadar devam edecek sergide elde edilecek gelirler kursiyerlere maddi destek olarak verilecek.

250 KURSİYELERİMİZ EĞİTİM GÖRÜYOR

Serginin açılışında konuşan Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, "2019 Yılı Eylül ayında açmış olduğumuz Halk eğitim Merkezi ve İş kur destekli olarak 10 tane kursumuzun yapmış olduğu ürürleri bugün burada sergiliyoruz.

Bu sergiyi, kursiyerlerimizin bir sonraki döneme daha heyecanlı başlamaları için düzenledik. İki tane halı, bir tane giyim, 3 tane el sanatları kursumuz var. Spor kurslarımız var. 10 yıldır mahallemizde biz bu tür faaliyetleri yapıyoruz. 

Burada eğitim görün kursiyerlerimiz İş Kur'dan yarım aylık alıyorlar. hem de yaptığı ürünleri satarak bütçelerine katkı sunuyorlar.

Biz bu işi inşallah ilerleyen dönemlerde daha da genişletip, daha güzel projeler yapmayı düşünüyoruz. Eylülde yeni müracaatlar başlayacak.

O zaman sayın Valimizle görüşerek yeni bir proje ile yeni hizmetler vermek istiyoruz.

Ben emeği geçen başta sayın valimize, milletvekillerimize, halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol