Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ BÖLGEDE PARLAYAN YILDIZ OLACAK

ELAZIĞ’IN GÜZEL GÜNLERİ YAKINDIR

Bakan Kurum, Elazığ programı kapsamında Karşıyaka, Çatalçeşme, Mustafa Paşa, Aksaray, Bizmişen, ve Sürsürü bölgelerinde devam eden toplu konut şantiye sahalarında incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunarak, depremden buyana yaşanan gelişmeleri aktardı.

Bakan Kurum şöyle konuştu;

PANDEMİ SÜRECİNİN BİTMESİYLE İLK ZİYARETİMİZİ ELAZIĞ’A YAPTIK

“2 gün sonra Ülkemizin her yerinde normalleşme sürecine adım adım geçiyoruz.

Artık birbirimizi daha sık göreceğiz. Şehirlerimiz daha canlı hale gelecek.

Pandemi sürecinde görev yapan sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki süreçte sosyal mesafeyi koruyarak, maske kullanarak, temizlik kurallarına uyarak devam etmek durumundayız.

Biz bu süreçte şehir ziyaretlerini ertelemek durumunda kalmıştık. Pandemi sürecinin bitmesine müteakip ilk ziyaretimizi de Elazığımıza yaptık.”.

DEPREMDEN SONRA TÜM KURUMLARIMIZ SEFERBER OLDU

“Elazığ’da 24 Ocakta bir deprem meydana gelmişti. Şehrimiz bu depremden ciddi anlamda etkilendi.

Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bakanlıklarımız seferber olmak suretiyle Elazığmızın yaralarını sarmak için var gücümüzle, gece gündüz çalıştık ve vatandaşımızın bu süreçten en az etkilenmesi adına yapılması gereken adımları  atmaya gösterdik.”

19.300 KONUT ÇALIŞMASINI BAŞLATTIK

“Bu çerçevede 2023 binanın yıkımını gerçekleştirdik. 87 Bin binada yaklaşık 250 bin bağımsız bölümde de hasar tespit çalışmaları yürüttük.

Hemen hızlı bir şekilde 1500 kişilik ekibimizle hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Süratli bir şekilde hasar tespit noktasında yıkılması gereken binaların yıkımını gerçekleştirdik.

Bu çerçevede Elazığ ilimizde 19.300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık.

Çalışma Yeni Elazığ için, Türkiye’ye, dünyaya örnek gösterilecek, depremin hemen ardından başlayan ve bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek yerel mimariye uygun bir şekilde, az katlı, yerine göre 5 katı geçmeyen projeler oldu. Bu projeler sadece konut olarak değil, içinde sosyal donatılarını camisinin, fırınının, bisiklet yolunun olduğu çok önemli projeler olarak gerçekleşiyor.”

KONUTLARI BİR YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDECEĞİZ

“Bugün Elazığmızın değişik yerlerindeki şantiyelerimizi inceleme fırsatı bulduk.

Yerinde hem imalatlarımızı gördük hem vatandaşlarımızla bir araya geldik.

Onlara söz verdiğimiz gibi konutlarımızı bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Bizmişen’de 6-7 ay gibi bir sürede konutlarımızı teslim edeceğiz. Etaplar halinde de diğer bölgelerimizdeki konutları teslim edeceğiz.”

ELAZIĞ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

“Elazığımızın 2023’e giden yolda bölgesinde cazibe merkezi haline getirecek, millet bahçeleriyle, yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, şehircilik olarak tüm altyapılarıyla birlikte çalışıyoruz. Buna ilişkin yapılması gereken her türlü işi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yapmaya gayret gösteriyoruz. 

Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a ayrı bir ilgisi var. Bu çerçevede yakinen takip ediyorlar. Biz de kendilerine detaylı bir şekilde bilgilerimizi sunuyoruz. Söz verdiğimiz şekilde bir yıl içerisinde konutlarımızı teslim edeceğiz.”

ELAZIĞ’A 560 MİLYON LİRALIK ALTYAPI YATIRIMINI KAZANDIRACAĞIZ

Bunun dışında da Elazığ’da yürüttüğümüz hem finans anlamında destek verdiğimiz bir çok projemiz var.

Bugüne kadar 22 Milyon Lira altyapı, kentsel dönüşüm genel müdürlüğümüz yine İlbank Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla da 31 Minyon Liralık hibe sağladık. Bu hibelerle depremde vatandaşlarımızın yaralarının sarılması adına bir çok proje gerçekleştirdik.

Yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla uluslararası finans kuruluşlarının destekleriyle Elazığ’da 1700 km içme suyu 682 km kanalizasyon ve 17 km yağmursuyu hattı olmak üzere topla 1752 km altyapı çalışmaları yapıyoruz.

Bu çerçevede de yaklaşık 560 Milyon Liralık altyapı yatırımını da Elazığ’a kazandıracağız.

DEPREM KONUTLARININ MALİYETİ 5 MİLYAR LİRA

Elazığ ve Malatya’da yapmış olduğumuz deprem konutlarının toplam maliyeti 5 Milyar Lira. İnşallah hızlı bir şekilde Türkiye’ye, dünyaya örnek olacak, Yeni Elazığ diyeceğimiz ve şehircilik anlamında, kentsel dönüşüm anlamında depremden sonra tüm birimleriyle vatandaşın yanında nasıl olunması gerekir, yapılması gereken projelerin en hızlı nasıl yapılır burada göstermek istiyoruz. Dalga dalga da diğer şehirlerimizde bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİNİ ELAZIĞMIZDA TAMAMLADIK

Millet Bahçesi Projemizi Elazığımızda tamamladık. Bunun da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz.

Yeni Elazığ, altyapısıyla, üst yapısıyla, sosyal donatılarla emin adımlarla 2023’e doğru gidecek ve bölgede parlayan bir yıldız haline gelecek.”

“ORTA HASARLI BİNALARIN DURUMU

"Orta hasarlı binalarla ilgili durumu İçişleri Bakanlığı bünyesinde AFAD İşleri başkanlığımız yürütüyor.

Hak sahibi çalışmalarında sona gelindi. Hak sahibi çalışmasıyla birlikte orta hasarlılar için yapılması gereken kredi desteğini Valilik eliyle yapmış olacağız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol