Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

"Elazığ, Ulaşım ve İletişim Altyapısında Çok Daha Güzel Yerlere Gelecek"

Bugün konumuz sadece Elazığ. İnşallah Elazığ ulaşım ve iletişim altyapısında çok daha güzel yerlere gelecek." dedi. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ programı çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. 
Bakan Karaismailoğlu, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 "EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE'Yİ BÖLGESİNDE LİDER ÜLKE HALİNE GETİRMEK"

Türkiye'nin her yöresinde devam eden ulaştırma ve altyapı çalışmalarını yerinde incelemek üzere her hafta en az 2 veya 3 şehre gittiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu: "Ülkemizin her noktasında tamamlanmış olan projelerimize değer katmak, devam eden projelerimizin de en hızlı, en nitelikli şekilde tamamlanması için titiz bir çalışma sürdürüyoruz.  Gün oluyor Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Botan Köprüsü’nü açıyoruz. Gün geliyor, bölgenin altın kolyesi olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun bir kesimini hizmete sunuyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünde,ülkemizi kara, hava, demir ve denizyollarında ve hatta uzay çalışmalarında bölgesinde lider bir ülke haline getirmek en önemli hedefimiz. Bunun da ötesinde; dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmak için çalışıyoruz. Sadece birkaç şehrimizi ya da belli bölgeleri değil, her köyümüzü, her kasabamızı kalkındırıp, refahı tabana yaymazsak gelişmiş bir ülke olmaktan bahsedemeyiz.  İşte tam bu noktada sorumluluk alanımız gereği önemli vazifeler karşımıza çıkıyor. Çünkü, Bir coğrafyada ekonomik gücü sürdürülebilir kılan en önemli temel değerlerden biri çağdaş bir ulaştırma ve altyapı sistemi. Ekonomik canlılık, yeni iş olanakları, ticaret, sanayi, tarım, eğitim, kültür, hep ulaştırma ve haberleşme ile birlikte büyüyor, gelişiyor.Ulaşım ağlarımız yük, yolcu ve data taşımada vatanın her noktasını dünya ile bağlayarak aslında ekonomik ve sosyal bağlarımızı da güçlendiriyor. Bu nedenle işimiz çok, sorumluluğumuz büyük." diye konuştu. 

"KENDİ TEKNOLOJİSİNİ ÜRETEN BİR ÜLKE OLMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Türkiye'nin kendi teknolojini üreten bir ülke olması gerektiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Yüzümüzü geleceğe dönerek, dijitalleşen dünyayı yakalamış, kendi teknolojisini üreten bir ülke olmak için çalışmalıyız. Çocuklarımızın her biri dünyanın gelişmiş ülkelerindeki akranlarıyla aynı imkanlara sahip olarak hayata artı değerle başlamalı. Her biri bir kıymet olan gençlerimize, köyde olsun, kentte olsun, yaptığımız işlerle umut ve özgüven aşılamalı, ülkeleriyle gurur duymalarını sağlamalıyız. 

"PEK ÇOK KATMA DEĞERLİ ADIM ATTIK"

Bakanlık olarak yürüttükleri bazı çalışmaları aktaran Karaismailoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, gelecek vizyonumuz doğrultusunda, yarını inşa etmek üzere pek çok katma değerli adım attık. Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı’nı ortaya koyduk. 5A ve 5B uydularımızı kısa bir süre içinde fırlatmaya hazır hale getirdik. Yönetimden hizmet aşamasına kadar tüm yük ve yolcu taşıma süreçlerinde dijitalleşmeyi hızlandırdık. Üniversitelerle AR-GE laboratuvarları oluşturduk. Şehir içi hareketlilikte çevreci ve verimli araçları destekleyen düzenlemeler yayınladık. Demiryollarımızda, denizyollarımızda, karayolları ve havayollarında reform niteliği taşıyan projeler hayata geçirdik. Yenilenebilir enerji ile çalışan ulaşım araçlarının ar-ge’si ve üretiminde bizzat yer aldık. Milli Elektrikli Trenimizi raylara indirdik. Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi dev projeleri hayata geçiren atılımcı geleneğimizi, günün yeni ihtiyaçlarını da yanıtlamak üzere çok yönlü bir hale getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve bizlere işaret ettiği hedeflerle, vatanımızı sadece karasal bir coğrafya olarak görmüyor, Mavi vatanımızda, hava sahamızda, siber vatanda ve hatta görünge haklarımızla, ‘uzay vatanımızda’ güçlü olma yolunda gece-gündüz çalışıyoruz. Milli Ulaşım ve Altyapı Politikalarımızı bu bakış açısıyla oluşturduk. AK Parti Hükümetleri döneminde son on sekiz yılda ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 902 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğumuzu, 6 bin 100 kilometreden 27 bin 500 kilometrenin üzerine çıkardık. 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya yükselterek, havayolunu ‘halkın yolu’ yaptık. Bakü-Tiflis Kars demiryolu hattı ve Marmaray’ı yaparak Pekin’den Londra’ya kadar uzanan ‘demir ipek yolu’nu tamamladık. 1915 Çanakkale Köprüsü, Filyos Limanı, Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hatları gibi daha nice projelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor."

 ELAZIĞ'A YAPILAN HİZMETLER

Bakınlığın Elazığ'da hayata geçirdiği projelerden de bahseden Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Tüm Türkiye’de olduğu gibi gözbebeğimiz Elazığ’da da ulaşım ve iletişim altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. 1993-2003 yılları arasında, Elazığ’a yapılan karayolu yatırım tutarı, sadece 217 milyon lira iken, son on sekiz yılda bu rakamı tam 32 kat artırarak, 4 milyar 114 milyon liraya çıkardık. 2003’ten önce Elazığ’daki bölünmüş yol uzunluğunu 33 kilometreden yaklaşık 11 kat artırarak 356 kilometreye çıkardık. 2003-2020 yılları arasında Elazığ’a ulaşım ve iletişim yatırımları olarak 5 milyar 950 milyon liranın üzerinde harcama yaptık. Bugün itibariyle Elazığ il sınırlarında devam eden 9 karayolu projemizin proje tutarı, 2 milyar 512 milyon liradır."

"ELAZIĞ, ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINDA ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE GELECEK"

Karaismailoğlu, Elazığ'da yapılması planlanan projeler üzerinde toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün Elazığ'da valimiz, il başkanımız, genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimizle birlikte çok değerli toplantılar yapıyoruz. Bugün konumuz sadece Elazığ. İnşallah Elazığ ulaşım ve iletişim altyapısında çok daha güzel yerlere gelecek." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol