Öne Çıkanlar FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’IN TAMAMI 6.BÖLGEYE ALINMALI

2016 yılından buyana 6. bölge teşviklerinden faydalanan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, yapılan yeni düzenleme ile 2021 Ocak ayı itibariyle 6. bölge kapsamından çıkarılacak. Yeni düzenleme ile yatırımcılar bundan böyle 6. bölge teşviklerinden faydalanamayacak. Bu da Elazığ'a yeni yatırımların gelmesini zorlaştıracak.

"KRİZİ FIRSATA ÇEVİRME ZAMANI"

Elazığ'ın 6. bölge teşvik paketinden çıkarılması kent ekonomisinde kriz yaratırken, bazı siyasiler ve stk yöneticileri kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban ise konuyu farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Prof. Dr. Bilal Çoban, krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini vurgulayarak, ilçeleri de kapsayacak şekilde Elazığ'ın yeniden 6. bölge teşvik kapsamına alınması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

6. bölge teşvik paketinin mevcut haliyle sadece Organize Sanayi Bölgesini kapsadığını aktaran Bilal Çoban, ilçelerin de 6. bölge teşvik imkanlarından yararlanması gerektiğini kaydetti.

 

"BİZ HAZIRIZ"

Yapılacak girişimlerle Elazığ'ın yeniden 6. bölge kapsamına alınmasının söz konusu olabileceğini belirten Çoban, bu durumun ilçelerin de teşvik kapsamına dahil edilmesi için bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Çoban, "Elazığ kamuoyu son günlerde Elazığ'ın 6. bölge teşvik paketinden çıkarılmasını konusunu tartışıyor. Elazığ ekonomisi için teşvikte 4.  bölge krizini fırsata çevirme zamanıdır. Bu fırsat ile; Sadece OSB’de uygulanan ve kaldırılması düşünülen Teşvikte 6. Bölge uygulaması, ilçelerimizi de kapsayacak şekilde genişletilmeli. Daha önce 17 kez açıklama yaptığım ve çeşitli kampanyalar ile gündemde tutmaya çalıştığım gibi Elazığ’ın tamamı 6. bölgeye alınmalıdır.  Siyaset, Ticaret, Bürokrat, STK’lar ve Medya, bu hedef için birleşmeli ve aklıselim şekilde bir araya gelmelidir. Biz hazırız." ifadelerini kullandı.

 

PROF. DR. BİLAL ÇOBAN BÜYÜK ÇABA HARCAMIŞTI

2016 yılında yürürlüğe giren Teşvik Kanununda Elazığ'ın 6. bölgeye alınması için büyük çaba harcayan Prof. Dr. Bilal Çoban, o dönem bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunmuş, paketin Elazığ'a ve bölgeye sağlayacağı katkıları rapor halinde yetkililere iletmişti. Talepler neticesinde Elazığ 2016 yılından buyana 6. bölge kapsamında yer alarak yatırımcılara önemli katkılar sunmuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol