Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat son yolculuğuna uğurlandı

Bu haber kez okundu.

Erbaş, Bin 284 Müftüyle Video Konferans Üzerinden Görüştü

Başkan Erbaş’ın başkanlığında yapılan “Salgın Dönemi Diyanet Hizmetleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıya İl Müftümüz Selami Aydın, Müftü Yardımcıları Hatice Arslan ve Özer Cömert ile birlikte ilçe müftülerimizin de katıldı.

İl müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin katılımıyla çevrimiçi/online gerçekleştirilen toplantıda binin üzerinde müftüye hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Milletimizin, yaşadığımız bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmeye çalıştık. İbret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilkeye her vesileyle dikkat çektik.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda salgın sürecinde Başkanlığın yaptığı çalışmaları değerlendiren Erbaş, Kovid-19 salgını nedeniyle olağanüstü bir süreç yaşandığını ifade ederek, bu süreçte topluma hizmet noktasında yapmış oldukları çalışmalarla gösterdikleri özveri ve gayret için il ve ilçe müftülerine teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, musibet ve meşakkatler karşısında ideal tavrın ve mümince duruşun önemli ilkeleri olduğunu hatırlatarak; “Bizim temel görevlerimizden birisi de bu süreçte milletimizin yaşadığımız bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmekti ve bunu yapmaya çalıştık. Özellikle, ibret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilke ve yaklaşıma hutbelerimizle, vaazlarımızla, yaptığımız açıklamalarla her vesileyle dikkat çektik.” dedi.

Yaşananlara, varoluşun ana prensiplerini dikkate alarak ibretle bakılması ve tefekkür edilmesi gerektiğini belirten Başkan Erbaş; “Doğru okunduğunda kâinattaki olumlu ya da olumsuz her hadisenin önemli gerçeklere işaret ettiği görülecektir. Bu meyanda küresel boyutta dünyanın yaşadığı salgın, insanın sorumlulukları ve Allah’la, tabiatla, bilimle, ahlakla, hukukla ilişkisi açısından hayati mesajlar içermektedir.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, bela ve musibetler açısından insana düşen öncelikli görevin tedbirli olmak, elinden gelen her türlü önlemi alarak sorumlu davranmak olduğuna vurgu yaparak, “Yaşanan bela ve musibetlerde insanın yanlış davranış ve tutumlarının payı olup olmadığının muhasebesini yapmak ihmal edilemez bir sorumluluktur. Zira musibetlerin meydana gelmesinde kimi zaman insanların da kusurlarının bulunduğunu biliyoruz. Şu ayeti kerimeyi hatırlamamak mümkün mü; “Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizin yaptığı işler yüzündendir. Allah yaptıklarınızın çoğunu affediyor.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN HEPİMİZE DÜŞEN GÖREV; SALGINI BERTARAF ETMEK İÇİN AZİM, SABIR VE SEBATLA MÜCADELE ETMEKTİR”

“Bugün küresel boyutta yaşadığımız sorunlarda, insanoğlunun zaaflarının, ihtiraslarının, sorumluluk bilincini ihmal etmesinin önemli bir payı olduğunu biliyoruz.” diyen Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“O halde insanın başına gelen her şeyde bir imtihan boyutunun varlığını göz ardı etmeden, yaşanan hadiseleri özeleştiri ve nefis muhasebesi çerçevesinde değerlendirmek, daha güvenli ve güzel bir gelecek inşa edebilmemizin yolunu açacaktır.

Bugün hepimize düşen görev; insanlığın maruz kaldığı salgını birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf etmek için azim, sabır ve sebatla mücadele etmektir. Yaşanan musibetten doğru dersler çıkarmaktır. Tevekkül ile takdire rıza gösterirken, alınan bütün kararlara ve tedbirlere hakkıyla riayet etmektir. Bunu milletimize anlatacağız. İşte bu süreçte bu hakikatler ekseninde bir bilinç oluşturmaya beraberce gayret ettik.

Bahsettiğim bu boyutu çok önemli bulduğumu ifade etmeliyim. Zira söz konusu hususları ihmal ettiğimizde özellikle genç nesillerin zihinlerinde bela ve musibetleri anlama ve anlamlandırma noktasında eksikliklerin olması gibi bir risk olacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol