Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Hicret Mahallesi’nde 186 Konut Yapılacak

Elazığ depreminde Hicret Mahallesi’nde hasar gören 240 yapının ardından Milli Emlaka ait alanda 186 konut için ihale tamamlandı.

Elazığlı firma tarafından yapılacak olan konutların yer tesliminin ardından şantiye çalışmaları başladı ve kısa süre sonra temel atımı gerçekleşecek.

GÜLBASAN: HİCRET MAHALLESİ’Nİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Hicret Mahalle muhtarı Murat Gülbasan, “Yaklaşık olarak 240 tane bina, işyeri, depo ağır hasar gördü. Sayın Bakanımız Murat Kurum Beyfendiye konutların burada yapılmasını istediğimizi ifade ettik. O da yer bulursanız yaparız dediler ve Milli emlağa ait olan bu bölgeye konut yapılacak. Şantiye alanı kuruldu. Kısa süre içerisinde başlanacak. 186 konut yapılacak. Ve vatandaşlarımıza ait olacak. Mahalle halkı uzağa gitmeyi istemiyor. Biz bu bölge ile hicret mahallesini yeniden inşa edeceğiz. Ve yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi.

GÜLBASAN: EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

2020 sonu 2021 yılının başı gibi teslim edilmesi planlanan konutların 4 kattan oluşacağını belirten Gülbasan, “12.Ay gibi teslim edileceği düşünülüyor. Binalar 4 katlı olacak ve 90- 180 metre kare arasında olacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

GÜLBASAN: YIKILMAYAN 200’E YAKIN AĞIR HASARLI EV VAR

Gülbasan, “Mahalle de bulunan ve yıkılmayan yaklaşık 200’e yakın ağır hasarlı evlerde vatandaşlar ikamet etmeye devam ediyor. 20 tane bina yıkıldı. Onun haricinde vatandaşlar ikamet etmeye devam ediyor. Bizim mahallelerimizde yer sorunu yok. Şuanda biz vatandaşlarımızın evlerini yıktırmamaya çalışıyoruz” ifadesini kaydetti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol