Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Kalman: "Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri  Derhal Konutlara Yerleştirin"

DSP Elazığ İl Başkanı Ahmet Kalman 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından  9 ay gibi bir zaman geçmesine karşın problemlerin çözülmediğini ve depremzede vatandaşların sorunların çözülemediğini ifade etti.   Konteyner kentlerde kalan vatandaşların unutturulmaya ve görmezden gelinmeye başlandığını ifade eden Kalman  konteyner kentlerde kalan vatandaşların şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu. Hak sahipliği sonuçları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Kalman hak sahipliği sonuçlarının yeni mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti.

DSP Elazığ İl Başkanı Ahmet Kalman, şu açıklamalarda bulundu.

"BU İNSANLARI DERHAL KONUTLARA YERLEŞTİRİN"

Konteyner kentlerde kalan depremzedelerin şartlarına dikkat çeken Kalman, "DSP Elazığ İl Başkanı Ahmet Kalman 24 Ocak'ta meydana gelen depremin üzerinden bugün itibariyle yaklaşık 9 ay gibi bir zaman geçmesine karşın Elazığ'ın yaraları sarılmamıştır. İktidar partisi  Dereli'de yaşanan felaket sonrasında kısa bir zaman içerisinde  tabiri caizse sıfırdan bir şehir inşa ederken Elazığ'da aradan geçen 9 aya rağmen insanlarımızın mağduriyeti devam etmektedir.   Konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımız kendilerine vaad edilen evler yapılmadığı için  sıcaktan kavruldukları yetmiyormuş gibi kışında soğuktan donacaklar. Konteynerda yaşama tutunmaya çalışan bu insanlarımız maalesef iktidar tarafından unutturulmaya ve görmezden gelinmeye başlanmıştır. Giresun Dereli'de çok kısa bir sürede insanlara evler yapan iktidar 6,8 şiddetindeki depremin yaratığı acıları yaşayan evleri başlarına yıkılan Elazığlılara aynı özeni göstermemiştir. Çantada keklik bakış acısıyla  baktıkları için Elazığ'ı görmezden gelen bu  iktidar şehir genelindeki enkazları kaldırmakta bile acizlik içine düşmüştür. İnsanların problemlerini çözmemek üzere hareket eden iktidar ben yaptım oldu mantığıyla kalkıştığı her işi de eline yüzüne bulaştırmakta ve insanlarımızı mağdur etmeye devam etmektedir. Buradan sizin aracılığınız ile bu iktidara seslenmek istiyorum. Elazığ'da aradan geçen 9 aya rağmen halen konteynerlarda yaşama tutunma çalışan insanlar var . Bu insanları yazın sıcaktan kavurdunuz, bari kışın soğukta titretmeyin. Bu insanları derhal konutlara yerleştirin "dedi.

"DEVLET KURUMLARI VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİNİ  ARTTIRMAK İÇİN   DEĞİL ÇÖZMEK İÇİN VARDIR"

 Hak sahipliği sonuçları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Kalman, hak sahipliği sonuçlarının  vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Kalman, "Elazığ'ı ve Elazığlıları mağdur etmek için elinden geleni yapan iktidar bu kez de hak sahipliği süreciyle insanlarımızı mağdur etmiştir. Vatandaşlarımız analarının ak sütü gibi helal olan hak sahipliğinden akla mantığa sığmayan gerçeklerle men edilmiştir. Hak sahibi olamadığı için çok büyük mağduriyetler yaşayan  vatandaşlarımız  ne gerekçelerle hak sahipliğinden men edildiklerini bize ifade ediyorlar. Örneğin  Mustafapaşa Mahallesi'nde oturan bir vatandaşımızın deprem sonrasında  iki evi yıkılmış ve şu anda evlerinin bulunduğu yerde proje başlatılmış olmasına karşın  bu vatandaşımıza sen hak sahibi değilsin denilmiştir. Gerekçe olarak ise sen ev almış denilmiştir. Ben buradan AFAD yetkililerine sormak istiyorum, sen bu insanlarla mal ortağı mısın?  Yine bir vatandaşımızın eşinin babasından kalan evde 4'te 1'i oranında pay sahibi olmasından dolayı hak sahipliğinden men edilmiştir. Hak sahibi olmasına karşın vefat edenlerin kayıtlarının fırsattan istifade edilerek  anında düşürüldüğü yönünde duyumlar almaktayız. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermekle görevli olan bu kurumlar iktidarın istekleri doğrultusunda hareket ederek adeta vatandaşlarımızın mağduriyetini daha da derinleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. DSP olarak  kurumlara çağrımız devlet kurumu olduklarını hatırlamalarıdır. Devlet kurumları vatandaşların mağduriyetini  arttırmak için   değil çözmek için vardır. Bu noktada mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ederken partili partisi bütün vatandaşlarımıza  kapımızın 24 saat açık olduğunu ifade etmek istiyorum. " ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol