Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Tınarlı: "Bu iş Gelecekte Ranta Dönecek"

Elazığ’ın tek yerli site yöneticiliği firması yetkilisi Ümit Tınarlı, sektörlerinde yaşanan sıkıntıları, talepleri ve beklentileri gazetemize değerlendirdi.

Tınarlı, Site Yöneticiliğinin Elazığ'da yeni oturmuş bir sistem olduğunu, sektörde profesyonelleşme noktasında çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Tınarlı, "Bu işten umduklarımız vardı. Çok farklı şeyler bekliyorduk bu iş ile alakalı biz bu hizmeti batı da gördük ve memleketimiz Elazığ’da da yapmak istedik. Ama batıdaki işleyiş ile Elazığ’da ki işleyişin çok farklı" dedi.

BİZ BU SEKTÖRDEKİ BOŞLUĞU GÖRDÜK

Tınarlı, işe başladıklarında kendilerinden başka kimsenin olmadığını dile getirerek  "Elova Yönetimini yaklaşık 18-19 ay önce kurmaya başladık. Kurarken tabi farklı hedeflerimiz vardı. Elazığ’da bu işi yapan kimse yoktu. Biz bu sektörde ki boşluğu gördük. Tabi ki benim bir medya geçmişim, askerlik geçmişimi de harmanlayarak dedik ki, Elazığ’da nasıl bir iş yapabiliriz Yönetim işini buradan esinlenerek başladık’’ ifadelerini kullandı.

Elazığ’da şöyle bir mantık var; ben aidat vermeyeyim, yönetim hizmet versin

Bu işin batı da farklı Elazığ’da farklı işlediğini ifade eden Tınarlı, "Bu işten umduklarımız vardı. Çok farklı şeyler bekliyorduk bu iş ile alakalı, biz bu hizmeti batı da gördük ve memleketimiz Elazığ’da da yapmak istedik. Ama batıdaki işleyiş ile Elazığ’da ki işleyiş çok farklı. Elazığ’da şöyle bir mantık var; ben aidat vermeyeyim, yönetim hizmet versin. Birbiriyle ters orantılı olduğundan dolayı, bizde de şöyle bir şey var; aidata ne kadar yansıtırsak o kadar hizmet verebiliyoruz. Tabi insanlar gidiyorlar batıdaki yönetim firmalarını görüyorlar bize diyorlar ki; batı şu hizmeti veriyorlar. Eyvallah bizlerde yapalım ama olay aidata geldiğinde maalesef bizim Elazığlılar elleri sıkı olduğundan dolayı, bu işe fazla yönelmek istemiyorlar ‘’ dedi.

İşin en zor yanı, aidat toplama kısmıdır

Site sakinleri ile aidat konusunda sorun yaşadıklarını belirten Tınarlı, "İşin en zor yanı aidat toplama kısmıdır. Bu aidat kısmı, biz kimseyi de işin doğrusu mahkemeye de vermek istemiyoruz. Ama maalesef zorluyorlar. Adam 3-4 ay aidatını vermiyor ve nasıl olsa diyor, herhangi bir işlem uygulanmaz. Şimdi şöyle bir şey var; aidat vermediği takdirde sitenin; elektriğinin, doğalgazının, site çalışanlarının ücretini ödemenin sıkıntısını yaşıyoruz. Bizim burada ki işleyişimiz, site sakinleri nasıl aidatlarını düzgün öderlerse, site yönetimleri de o kadar güzel hizmet verebilir" şeklinde konuştu.

3,4 tane ciddi anlamda bu işi yapan firma var

Merdiven altı ve temizlik firmalarının işlerini kötüye kullandıklarından bahseden Tınarlı, şunları söyledi: ‘’Elazığ’da şuan her taraf yönetim firması dolu ve özelikle temizlik şirketleri, yönetim ve temizlik adı altında işleyişe başladılar. Yönetim firmalarından evet 3,4 tane ciddi anlamda bu işi yapan firma var ama diğerleri tamamen merdiven altı ve temizlik firmaları. Bu firmalar iyi yapamadığından dolayı, yönetim firmalarının da adını kirletmeye başladılar."

Yöneticinin sertifikası, vergi levhası var ise versinler

Sitelerin yönetim firmalarına yönetim verirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tınarlı,"Siteler, yönetim firmalarına yönetim verirken şunlara dikkat etmelidirler. Yöneticinin sertifikası var mıdır, yok mudur? İlk başta buna dikkat etmeleri gerekir. Yöneticinin sertifikası, vergi levhası var ise versinler. Ama az önce de belirttiğim gibi merdiven altı firmalara verdikleri zaman, bu tür firmalar 2,3 ay toplayıp gidiyorlar. Bu yüzden özelikle sertifikalarına ve vergi levhalarına dikkat etmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Elazığ’da neden bir ‘’Emlak Yönetimi kurulmuyor.’’

Site yöneticiliği işinin gelecekte Elazığ’da büyük rantlara döneceğinden bahseden Tınarlı, "Bu iş Elazığ’da çok büyük ranta dönecek. Geçen günlerde Müteahhitler Dernek Başkanı Osman Avcıl bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı, ‘’Elazığ’da neden bir yerel TOKİ kurulmuyor.’’ Bizde diyoruz ki Elazığ’da neden bir ‘’Emlak Yönetimi kurulmuyor.’’ Çünkü Elazığ’ın şuanda her yeri siteleşmeye başlıyor. Bu siteleşme de en kötü sitenin daire sayısı 60'tır. Bu sayılı bir dairede kimse yönetici olmak istemez. O yüzden bu iş gitgide ranta dönecek. Bu rant olayında da en iyi firma hangisiyle o ayakta kalacak’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol