Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

2020 Yılında 26.974 Hektar Arazi Toplulaştırıldı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Elazığ'da 2020 yılında toplamda 26.974 Hektar Arazi'de toplaştırma yaptıklarını kaydetti.

Yıldız, "Elazığ ilimizde de 2020 yılında 3 adet projede toplam 42.601 hektar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 26.974 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 13.168 hektar alanın 2021 yılı sonuna kadar toplulaştırılması hedeflenmektedir" dedi.

"GÖREVİMİZ ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÇABA SARF ETMEKTİR"

Türkiye’nin her alanda daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİ’ye de önemli görevler düştüğünün altını çizen Yıldız, "DSİ olarak bizlere düşen görev; Ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmesi adına yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek, devletimizin bize verdiği vazifeleri en iyi şekilde yapmak için çaba sarf etmektir. Bu çerçevede ülkemizin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ’ ye çok önemli görevler düşmektedir. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam etmektedir” dedi.

"TOPLULAŞTIRMADA BAŞARI YAKALANACAK"

DSİ tarafından yürütülen toplulaştırma çalışmaları hakkında da açıklama yapan Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Ülkemizde toplulaştırma yapılmaya uygun 14,3 Milyon hektar alan bulunmaktadır. 8,25 milyon hektar alanda toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılında 496 bin hektar, 2019 yılında ise 619 bin hektar alanda, 2020 yılında ise Ekim ayı sonu itibari ile 425 bin hektar alan da tescil çalışmaları tamamlanmış olup 2020 yılı sonu itibari ile de 541 bin hektar alanın tescil çalışmaları tamamlanmış olacaktır. Böylece ülkemiz genelinde 2020 sonu itibari ile 4,77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tescili tamamlanmış olacaktır. Kalan 3,48 milyon hektar alanda ise toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol