Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı elazığ haber AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler

Bu haber kez okundu.

5 YILDIZLI HAYVAN HASTANESİ

Son teknoloji cihazlarla donatılmış modern kliniklere sahip olan Hayvan Hastanesinde, Cerrahi, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji, Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim dallarından hizmet veriliyor.

Hastanede 2020 yılı Ocak-Eylül dönemi içerisinde 3 Bin 875 hayvanın tedavisi ve bakımı gerçekleştirildi.

BÖLGENİN EN KÖKLÜ HAYVAN HASTANESİ

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Cengiz Han,

1998 yılında inşa edilen Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin, alt yapı ve yetişmiş kadrosuyla küçük ve büyük hayvanlar için hizmet veren bölgenin en köklü hayvan hastanesi olduğunu söyledi.

KLİNİK HİZMETLERİ ÖĞRETİM ÜYELERİ VE YARDIMCILARI TARAFINDAN SAĞLANIYOR

Hastanede, alanında uzman 21 öğretim üyesi, 10 araştırma görevlisi, 60 yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunduğunu aktaran Han, "Bütün klinik hizmetleri hayvan hastanesinde görev yapan öğretim üyeleri ve yardımcıları tarafından sağlanmaktadır. Hastane bünyesindeki küçük hayvan kliniğinde 3 muayene salonu, biri köpek diğeri kediler için olmak üzere 2 izolasyon ünitesi, ameliyatların yapıldığı 2 operasyon salonu, kedi ve köpekler için ayrı yoğun bakım ve hospitalizasyon üniteleri ile diş ünitesi mevcuttur. Bu salon ve üniteler dünya standartlarında donanıma sahip olarak hizmet vermektedir. Ayrıca radyodiagnostik ünitesinde; dijital röntgen, ultrasonografi, renkli doppler ultrasonografi hastalıkların tanısında kullanılmaktadır. Büyük hayvan kliniğinde ruminantların muayenesi amacıyla kullanılan 3 muayene salonu, 1 ruminant operasyon salonu, 1 at muayene salonu, 1 at operasyon salonu, at ve ruminantlar için ayrı izolasyon üniteleri, hospitalizasyon ünitesi, yoğun bakım ünitesi ve atlarda operasyon sonrası bakımların yapıldığı 2 adet boks bulunmaktadır. Ayrıca dijital röntgen, ultrason, renkli doppler ultrason, endoskopi, artroskopi ve bilgisayarlı tomografinin bulunduğu 3 görüntüleme ünitesi mevcuttur." dedi.
 

MERKEZ TANI LABORATUVARI

Hayvan hastanesi bünyesinde tüm kliniklere hizmet veren Merkez Tanı Laboratuvarı bulunduğunu aktaran Başhekim Prof.Dr. Mehmet Cengiz Han, "Tüm hayvanlarda kan gazı, hematoloji, biyokimyasal gibi analizler, görevli laborantlar tarafından yapılmaktadır. Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üye ve yardımcıları tarafından tüm evcil ve yabani hayvanların dış hastalıklarına ilişkin poliklinik hizmeti verilmektedir. Hastane bünyesinde büyük ve küçük hayvanlar için yumuşak doku ve ortopedik cerrahi ameliyatların yanında yumuşak doku, ortopedi, göz, kulak, diş hastalıklarının tanısı ve sağaltımları yapılmaktadır. Ayrıca cerrahi anabilim dalı bünyesinde bulunan radyodiagnostik ünitesinde; dijital röntgen, ultrasonografi, renkli doppler ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi üniteleri hastalıkların tanısında kullanılmaktadır. İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üye ve yardımcıları tarafından büyük ve küçük hayvanlarda;  koruyucu hekimlik ve aşılama ile dermatolojik, kardiyolojik, endokrinolojik, gastroenterolojik, hematolojik, nefrolojik-ürolojik, nörolojik, solunum sistemi, enfeksiyöz hastalıkların muayene, tanı ve sağaltımları yapılmaktadır. Ayrıca egzotik hayvan hastalıklarının tanı ve sağaltımları da yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.
 

DÖLERME VE SUNİ TOHUMLAMA

Başhekim Mehmet Cengiz Han, Hastanede Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve yardımcıları tarafından büyük ve küçük hayvanlarda; farklı yöntemlerle gebelik tanısı, doğum, puerperal dönem ve sorunları, infertilite ve sterilite, jinekolojik operasyonlar, meme sağlığı ve hastalıkları, sağım ve hijyeni ile meme sağlığı kontrol programları konularında hizmet verildiğini de aktardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol