Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

76 BİN 800 ÇOCUK  TAKİP EDİLİYOR

Bakan Yanık, çocukların önlenebilir risklerden korunması ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla, bakanlığın koruyucu ve önleyici hizmet modelleri uyguladığını ifade etti.

Çocuklar Güvende Projesi’nin 2 yıl önce başlatıldığını kaydeden Bakan Yanık, sosyal hizmet modellerinden yararlanmış çocuklar başta olmak üzere, farklı nedenlerle risk altındaki çocukların ve ailelerinin uzman ekipler tarafından düzenli aralıklarla izlenerek, durumlarına uygun destek sağlandığını belirtti.

“Çocuklar Güvende Projesi ile risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz.” diyen Bakan Yanık, izlenen çocuklardan 17 bin 196’sının Çocuk İlk Kabul Birimleri’ne kabulden hemen sonra kuruluş bakımına gönderilmeden, sosyal hizmet modelleri ile takipleri yapılmak üzere, ailelerine teslim edilenlerden oluştuğunu kaydetti.

11 bin 493 çocuğun, bir süre bakanlığa bağlı kuruluşlarda kaldıktan sonra, aileye yönelik destekleyici çalışmalar yapılarak, koruma kararlarının kaldırılıp ailelerinin yanına dönmelerinin sağlandığını aktaran Yanık, devlet koruması altındaki 12 bin 195 çocuğun aile yanında bulunan kardeşlerinin, okula devam edip etmediğinin ve okul başarılarının da takibe alındığını vurguladı.

Bakan Yanık, izlenen çocuklardan 15 bin 63’ünün ise farklı nedenlerle karşı karşıya kaldıkları riskleri önleyici, sosyal hizmet modelleri ile desteklendiğini ifade etti.

Çocukları Koruyucu Ve Önleyici Hizmetler

Çocukların, sağlıklı gelişimlerini destekleyecek ortam yaratılmasına öncelik verdiklerini ve bu doğrultuda sosyal hizmet modelleri oluşturulduğunu dile getiren Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklar Güvende Projesi ile korunma kararı kaldırılarak, ailesine teslim edilen, sokakta çalıştığı belirlenen, suça sürüklenen, cezaevinde kalmış veya diğer nedenlerle risk altında bulunan çocuklarımıza yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Bu durumdaki çocuklarımızın, bulunduğu hanelere mobil ekipler tarafından, düzenli ziyaretler yapılarak çocuğun ve ailesinin sosyal çevresi, sosyoekonomik koşulları ve çocuğun okula devam etme durumu inceleniyor.

Ayrıca çocuklar suça sürüklenme, sokakta çalışma, ihmal ve istismar gibi riskler açısından uzmanlar tarafından takip ediliyor.

Gerektiğinde, bu çocuklarımıza yönelik ilgili mahkemeden koruyucu ve destekleyici tedbir kararları talep ediliyor.

Çocuklarımız, sosyal inceleme raporları ile tespit edilen risklere karşı bakım, danışmanlık, eğitim veya sağlık tedbiri kararlarıyla uzman meslek elemanları tarafından takibe alınıyor.”

Yanık, çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda; Sosyal Ekonomik Destek (SED) ve Aile Danışmanlığı Hizmeti verildiğini hatırlatarak, sunulan hizmetleri ve destekleri şöyle anlattı:

“Çocuklarımız ve aileleri istihdam, sosyal yardım ve sosyal-sportif aktivite ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla; İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi kuruluşlara yönlendiriliyor.

Bu kuruluşlar tarafından verilen hizmetlerle bir yandan ailelerin ihtiyaçları karşılanırken, diğer yandan çocukların spor kurslarına ve çeşitli faaliyetlere katılması sağlanıyor.

Bakanlığımızın sunduğu koruyucu hizmetler, çocuklarımızın ve ailelerinin risk durumlarına karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için yapılan eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalardan oluşuyor.

Bu amaçla; il müdürlüklerimizde oluşturulan Mobil Ekipler tarafından 81 ilde farklı risk gruplarındaki çocuklarımızın ihtiyaçları tespit edilerek, karşılanıyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol